Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dr. Jasminka Dragojević ide u mirovinu

U Sisak se vratila pedijatrica, Županija osigurala prostor

AMBULANTA će raditi u privremenom prostoru do završetka uređenja zgrade Doma zdravlja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U zgradi Zavoda za javno zdravstvo SMŽ-a u Sisku je organiziran oproštaj od sisačke pedijatrice dr. Jasminke Dragojević koja je proteklih više od 40 godina brižno liječila brojne generacije djece. Ona odlazi u zasluženu mirovinu, a Sisačko-moslavačka županija osigurala je uvjete za povratak pedijatrice dr. Ines Zukan u Sisak koja će naslijediti ambulantu dr. Dragojević. Privremena ordinacija dr. Zukan nalazit će se u prostoru ZZJZ SMŽ u Sisku na adresi Ljudevita Gaja 1a do preseljenja u zgradu Doma zdravlja u Sisku gdje traju završni radovi uređenja koje provodi Sisačko-moslavačka županija nakon razornog potresa.

– Hvala dr. Dragojević koja odlazi u zasluženu mirovinu, a koja je od 1982. godine liječila brojne Siščanke i Siščane i ostavila veliki pozitivan trag u mnogim sisačkim obiteljima. Međutim, dr. Dragojević ostaje i dalje u županijskom zdravstvenom sustavu, jer će pola radnog vremena raditi u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ-a u okviru školske medicine. Zadovoljstvo mi je najaviti kako se u Sisak iz jedne zagrebačke poliklinike vraća dr. Zukan koja će preuzeti ambulantu dr. Dragojević i raditi s našom djecom. Očekujemo kako će uskoro alergologija ući u sustav primarne zdravstvene zaštite, što znači da s dr. Zukan dobivamo i pedijatricu i alergologinju – rekao je župan Celjak.

– Iza mene je 41 godina radnog staža, što je jako puno, i u tom vremenu bilo je doista puno lijepih trenutaka, ali već sam se pomalo umorila i mislim da je došlo vrijeme da se povučem – rekla je dr. Dragojević. 

Projekt je usmjeren na povećanje kvalitete postojeće usluge koju pruža Kalos Odobreno 9,1 milijuna € Osiguran novac za rekonstrukciju SB-a Kalos U OKVIRU provedenog javnog poziva iz županijskog će se proračuna u 2024. financirati provedba 38 programa i projekata Potpisani ugovori Za projekte i programe udruga 41.200 eura ZAHVALJUJUĆI projektu "Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva", jedinstvenom demografskom projektu Osječko-baranjske županije, do sada su kupljena 252 stana i 281 kuća Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva Uz potporu Županije do povoljnijih stambenih kredita