Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
promocija manje poznatih destinacija

U sklopu projekta ArTVision+ održane audiovizualne radionice za studente

Foto: Primorsko-goranska županija
Rezultat radionica je video uradak na temu mitsko-povijesne staze “Trebišća – Perun”.

Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, vodećim partnerom na projektu ArTVision+, organizirao je dva ciklusa radionica kojima su u fokusu bile tehnike pripovijedanja i stvaranje audiovizualnog umjetničkog prikaza manje istaknutih kulturnih znamenitosti te baštine Primorsko-goranske županije. 

bajka na dlanu U novom promotivnom filmu Zagorja 30 lokacija i 64 Zagorca

Studenti, polaznici radionica, aktivno su sudjelovali u procesu snimanja na odabranim lokacijama, predavanjima koja su držali stručnjaci iz područja kulture i turizma, snimatelji te audiovizualni profesionalci. Rezultat radionica je video uradak na temu mitsko-povijesne staze “Trebišća – Perun”. 

Projekt 'ArTVision+ unapređivanje turističkog razvoja i promocije kroz prizmu kulture' financiran je iz programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. - 2020. Cilj projekta je iskoristiti vrijednost i potencijal kulture za održivi razvoj turizma, inovativnim metodama u području prezentacije, komunikacije i organizacije u kulturi.

Sudionici su izrađene predmete mogli ponijeti kući Metković Mladi se upoznavali sa starim zanatima

Projektom se promoviraju manje poznate destinacije, predstavlja njihova kulturna baština i ostvaruje kvalitetna suradnja među umjetnicima koji nude kulturne sadržaje i organizatorima turističke ponude. Uz Primorsko-goransku županiju, partneri na projektu su Turistička zajednica Kvarnera, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Zaklada Pino Pascali iz Barija, Turistička zajednica regije Puglia, Sveučilište u Veneciji „Ca' Foscari“ i Regija Veneto.

Ciklus radionica održava se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji te regijama Veneto i Puglia u Italiji. Osim domaćih studenata, radionicama u Rijeci prisustvovali su i studenti s talijanskih sveučilišta, dok se jedna studentica iz Rijeke pridružila radionici koja se održavala u talijanskom gradiću Polignano a Mare od 8. do 12. travnja 2019. godine. Ovakve inicijative izvrsna su prilika za stjecanje novih znanja, iskustava i poznanstava te potiču studente na kreativno mišljenje i promišljanje o baštini koja ih okružuje.

projekt Geopriče Od kad je 'asfalt stigao na Jankovac', Papuk je posjetilo triput više turista nego u 2018. godini