Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Kolegij gradonačelnika i načelnika

U tijeku pripreme za 100. obljetnicu oslobođenja Međimurja

Ploča dr. Ivanu Novaku
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Kolegiju je predstavljen problem vlasništva nad česticom koju koristi Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec, a koja se zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa ne može prijaviti na razne fondove kako bi obnovili zgradu škole

U tijeku su pripreme za obilježavanje 100. godišnjice oslobođenja Međimurja od mađarske okupacije.

Prijedlog kulturnog programa za gradove i općine na kolegiju gradonačelnika i načelnika dao je glazbenik Mirko Švenda Žiga predstavivši projekt koncerata "Sto let međimurskih" u koje bi bili uključeni glazbenici i umjetnici iz svih međimurskih gradova i općina.

Vrijedni učenici Gospodarske škole Čakovec Čakovec Učenici proizvode sok i čips od jabuke, imaju i vinski podrum

Voditeljica djelatnosti epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Višnja Smilović izvijestila je o groznici Zapadnog Nila. Od 2010. godine provodi se monitoring komaraca. Voditelj Djelatnosti za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Marko Klemenčić istaknuo je da su se na području Međimurja pojavile dvije nove vrste komaraca i da se bilježi porast broja komaraca.

Kolegiju je predstavljen problem vlasništva nad česticom koju koristi Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec, a koja se zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa ne može prijaviti na razne fondove kako bi obnovili zgradu škole.

Ceste Međimurska županija Otkupljuje se zemljišta za obilaznicu, a za brzu cestu radi se studija

– Ta se zgrada od 1993. godine i uspostave ustroja lokalne samouprave nalazi u vlasništvu gradova i općina na području Međimurske županije. U općem je interesu da se suvlasnički udjeli bez naknade prenesu na Umjetničku školu – rekla je ravnateljica Senka Bašek-Šamec. 

Međimurje Najmodernija dijagnostička oprema U Županijsku bolnicu stiže MR uređaj vrijedan 8,3 milijuna kuna U dvoranu je uloženo oko 4,2 milijuna kuna Donji Kraljevec Radijatori u učionicama više se neće zimi smrzavati