Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Najmodernija dijagnostička oprema

U Županijsku bolnicu stiže MR uređaj vrijedan 8,3 milijuna kuna

Međimurje
Foto: Međimurska županija
Ugovor je potpisan s tvrtkom Siemens HealthCare

Župan Matija Posavec potpisao je ugovor o javnoj nabavci uređaja za magnetsku rezonanciju za potrebe Županijske bolnice Čakovec, vrijednog 8,337.500 kuna s PDV-om. Nakon provedenog javnog natječaja odlučeno je da je ekonomski najpovoljnija ponuda Siemens HealthCarea, u čije su ime ugovor potpisali Neven Carev, Snježana Dubravka Petrovečki i Milan Slade Šilović.

Obnovljene su radionice za dvije međimurske srednje škole Završila energetska obnova Bolji uvjeti rada za tisuću učenika Tehničke i Graditeljske škole

– Međimurje zaslužuje uređaj za magnetsku rezonanciju, tim više jer se 84 posto stanovništva koristi uslugama naše bolnice. Imamo odlično organiziran sustav interventne kardiologije, a nabavkom MR uređaja uvodimo novi standard zdravstvene zaštite – istaknuo je Posavec.

Najavio je dogradnju objekta pokraj odjela radiologije, površine 270 četvornih metara, koji će biti projektiran po suvremenim standardima u suradnji s liječnicima i stručnjacima iz Siemensa. Izrada projektne dokumentacije, građevinski radovi, isporuka i montaža uređaja trebala bi biti gotova do veljače.

Na natječaj je stiglo nekoliko ponuda i nije bilo žalbi, što je dokaz kvalitetno pripremljenog i transparentno provedenog postupka javne nabave koji su provodili Anita Strnišćak i Goran Gotal iz Odsjeka za javnu nabavu MŽ-a. Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Robert Grudić kaže da godišnje oko 2000 pacijenata u Međimurju dobije uputnicu za pregled MR-om. 

Gornji Mihaljevec Gornji Mihaljevec Gradit će se dvorana vrijedna 10 milijuna kuna Međimurska popevka Sjednica na kojoj se donosi odluka sazvana je za kraj studenoga Međimurska popevka na korak do UNESCO-ove liste nematerijalne kulturne baštine