Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
NEOBIČNA TITULA

U tijeku su prijave na izbor najuzornije hrvatske seoske žene

Folklor
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja na izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Rok za prijavu je 15. lipnja 2019. godine.

Učenici stvaraju i uče o ljepotama prirode U lipičkoj Osnovnoj školi otvoren novi natječaj za najljepši školski vrt

Diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo u Zagrebačkoj županiji. Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela.

Pomorsko je dobro Županija raspisala natječaj 'Pomorska baština'

Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, adresu i broj telefona, bračno stanje, broj djece, zanimanje, stručnu spremu te kratak životopis.

Natječaj je otvoren do 22. travnja Kreće novi krug foto natječaja 'Volim svoju županiju'

Udruga poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 15. lipnja 2019. godine na adresu Katica Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na katica.jerlekovic@hotmail.com. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/659-880 (Katica Jerleković, predsjednica udruge).

Ovogodišnji izbor održat će se 12. listopada 2019. godine u gradu Ozlju.

lokalna gastronomija Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije