Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
lokalna gastronomija

Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

Foto: Zadarska županija
Posjetitelji će moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa

Treće izdanje Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije održat će se 27. i 28. travnja u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA i Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

Županija planira dobiti oznaku EU izvornosti i za istarski med, ovčji sir, ali i meso boškarina Projektom Istra BIO regija županija dodatno potiče mlade na ostanak u ruralnim sredinama Osim ekoproizvodnje, projekt potiče i popularni agroturizam

Na devet lokacija diljem Zadarske županije domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskoj, tradicionalnoj gastronomiji čija se receptura zasniva na tradiciji i namirnicama najviše kvalitete nastalim isključivo na samim domaćinstvima i najužem krugu oko njega.

Riječ je o jedinstvenom spoju lokalne poljoprivrede, gastronomije i turizma, a osnovni je cilj projekta promocija i turistička aktivacija ruralnog prostora Zadarske županije.

Zadar turizam UOČI SEZONE Dvoznamenkasti 
rast više nije realan, počinje borba za svakog gosta

Posjetitelji će moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa.

Na trećim Danima agroturizma Zadarske županije sudjeluju OPG Butić (Briševo), PZ Maslina i Vino, Ražnjevića dvori i Agroturizam Prtenjača (Polača), OPG Šime Škaulj (Nadin), OPG Roca (Stankovci), OPG Tomo Aračić (Karin), Kraljevski vinogradi (Petrčane) i Zavičajni muzej Benkovac (prezentacija gastro običaja).

Predstavljen projekt Kulturna ruta putovima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Gradovi će obnoviti dio baštine, a gostima pružiti privlačne sadržaje