Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Učenici stvaraju i uče o ljepotama prirode

U lipičkoj Osnovnoj školi otvoren novi natječaj za najljepši školski vrt

Foto: Lipički compas
Projekt promiče organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćeg bilja...

Osnovna škola Lipik, pobjednik prošlogodišnjeg natječaja “Najljepši školski vrtovi”, bila je domaćin otvorenja ovogodišnjeg natječaja za najljepši vrt i popratnog motivacijskog skupa o uređenju vrtova koji je održan pod pokroviteljstvom Grada Lipika i Požeško-slavonske županije.

Dio je to velikog obrazovno-ekološkog projekta koji već 25 godina provodi HRT. U projektu sudjeluju djeca iz osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te djeca iz domova.

Raspisan natječaj Traže se ‘stanari’ uređenih poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru

– Naša škola sudjeluje u nizu projekata, a ovaj je svakako jedan od najljepših. U prošloj smo sezoni dobili zlatnu povelju, a to smo uspjeli upravo zato što smo uz mnogo rada, truda, zajedničke energije i entuzijazma iz gotovo ničega napravili nešto veliko – rekla je ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana istaknuo je da se Lipik usmjerava prema zdravom življenju i pozitivnoj atmosferi, napomenuvši kako nagrada koju je dobila lipička škola služi na ponos i čast cijelom gradu.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima. 

Hostel je otvoren u kolovozu 2018., a već je u njemu boravilo više od 800 gostiju U Lipiku uz mala ulaganja riješili problem nedostatka smještaja Napušteni objekt pretvorili u moderan hostel s 53 ležaja