Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
U CENTRU DJELUJE 18 TVRTKI

U Trokutu popunjeni svi uredi i više od polovice zajedničkih radnih prostora

Foto: Grad Šibenik
Prvih 100 dana rada doma poduzetnika nove generacije

Trokut, inkubator za nove tehnologije i dom poduzetnika nove generacije, započeo je s radom početkom listopada prošle godine. Pažnju stručne i poslovne zajednice na nacionalnoj razini privukao je već na samom otvorenju.

POŽEŠKO IZDANJE FESTIVALA Na snijegu uz pahulje obilježili ljepotu pjesništva

Centar je, u nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića, partnera iz Microsofta, Algebre, In2 grupe, Ericssona i Veleučilišta u Šibeniku, otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Inovacija nakon otvaranja

– Trokut ovih dana obilježava prvih sto dana svog poslovanja. Zahvaljujući veličini, tehnološkoj opremljenosti te konceptu otvorenog prostora, pokazao se izvrsnim za organizaciju skupova, prezentacija, radionica i predavanja čak i u ograničenim uvjetima rada zbog pandemije. Vjerujem da će svoj puni potencijal Trokut pokazati u idućem razdoblju, a jedan od ciljeva mu je omogućiti sigurniji poduzetnički početak mladih kreativaca – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Ubrzo nakon otvorenja u Trokutu je predstavljena inovacija „UV Ready“. Radi se o sustavu UV lampi za dezinfekciju javnih prostora i turističkih objekata, a koji su zajednički razvile tri šibenske tvrtke, ujedno i prvi stanari Trokuta. Održana je sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj je, u nazočnosti predstavnika Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), održana prezentacija Urbane regeneracije napuštene industrijske zone TEF.

PULA DODIJELILA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE Studentske stipendije, koje iznose 800 kuna, isplaćuju se od siječnja do rujna

Za poduzetnike nove generacije održan je niz predavanja i radionica, među kojima su posebnu pozornost privukle radionice alata za rad i učenje na daljinu – Microsoft Teams i Zoom, u organizaciji VUŠ-a. Mlade poduzetnike privukle su mogućnosti Blockchain tehnologije te javno predavanje o (post)kolonijalnoj geometriji elektrifikacije Šibenika.

NEET akademija

Tijekom prosinca s radom je započela NEET akademija. Pokrenuo ju je Trokut Šibenik u suradnji s partnerima FINA, Fores, IN2, Libusoft i Veleučilište u Šibeniku.

Namijenjena je mladim nezaposlenim osobama koje nisu u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su zaposleni na neadekvatnim poslovima i žele promjenu u karijeri. U siječnju su započela predavanja za prvu grupu polaznika za IT zanimanje poslovni analitičar.

– Predavanja, skupove, prezentacije i radionice posjetilo je više od petsto polaznika. Važno je napomenuti da su svi događaji organizirani uz strogo poštivanje epidemioloških mjera i s vrlo ograničenim kapacitetima, koji su gotovo uvijek bili popunjeni – ističe direktorica Diana Mudrinić.

SJEĆANJE NA DOBRIŠU CESARIĆA Obljetnica rođenja velikog pjesnika: ''Cesarićeva ostavština to zaslužuje''

Poslovni prostori u inkubatoru se popunjavaju brže od očekivanog. Svi uredi su iznajmljeni, dok je u zajedničkom radnom prostoru (coworking) ostalo još desetak slobodnih mjesta. Ukupno u centru djeluje 18 tvrtki s više od 30 zaposlenih. Uskoro se očekuje useljenje i početak rada Visokog učilišta Algebra, čime će se dodatno intenzivirati frekvencija događanja u centru.

– Nakon prvih stotinu dana rada može se zaključiti kako je Šibeniku zaista trebao prostor poput Trokuta te da je Grad Šibenik prepoznao potrebu poduzetnika nove generacije – napominje direktorica Diana Mudrinić.