Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Stožer Zagrebačke županije

U Vrbovcu u rujnu pokazna vježba operativnih snaga civilne zaštite

21. sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije
Foto: Zagrebačka županija

S ciljem uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih snaga i drugih sudionika u sustavu civilne zaštite, 21. rujna 2024. godine u Vrbovcu će se održati terensko-pokazna vježba svih operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije – odlučeno je na 21. sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Za organizaciju vježbe Zagrebačka županija je osigurala 10.000 eura, a zadatak je Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije u suradnji s ostalim županijskim operativnim snagama te Gradom Vrbovcem izraditi scenarij vježbe.

Istaknuvši važnost sustavnog podizanja razine osposobljenosti operativnih snaga, zamjenik župana, ujedno i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ervin Kolarec, podsjetio je na prošlogodišnju vježbu održanu na jezeru Čiče u Velikoj Gorici.

Na sjednici je donesen Zaključak o nabavi opreme za sustav radioveza za potrebe sustava civilne zaštite.

– Utvrđeno je kao je potrebno raditi na stvaranju uvjeta za uvođenje digitalnog komunikacijskog sustava – pojasnio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić. 

storyeditor/2024-07-05/zagrebacka_a1.jpg Županija će uvijek biti uz branitelje, rekao je Ervin Kolarec Sustav vrijednosti iz najtežih dana moramo prenijeti na mlađe generacije storyeditor/2024-07-05/zag_b_sjednica_fo.jpg Županijska skupština donijela je rebalans proračuna za 2024. Rebalansom potpore za poduzetnike rastu 1,1 mil. € storyeditor/2024-07-05/Dan_branitelja_1.jpg Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije Hrvatski branitelji čuvari su suvereniteta i simbol hrabrosti