Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PREPOZNATA KVALITETA RADA I UDOBNOST SMJEŠTAJA

U vrtić se u Požegi upisalo 22 posto više djece

Foto: Požega.hr
U postocima, uvjerljivi rekorder je Kutjevo, gdje se u vrtić po prvi put upisalo čak 78 posto djece više nego lani, dok Požega bilježi porast od 22 posto.

Požega se svrstala među top 10 gradova koji bilježe porast upisa u dječji vrtić. Rezultat je to istraživanja portala gradonacelnik.hr u koje se uključilo 45 gradova od kojih 25 bilježi veći broj upisanih vrtićanaca nego lani, a 20 ih ima već broj djece koja su prvi put krenula u vrtić.

POMOĆ U RJEŠAVANJU STAMBENOG PITANJA Kasana: Potičemo mlade da ostanu, ali i one iz drugih sredina da se dosele u Lipik

Uvjerljivo najveći rast, gledano u apsolutnim brojkama, bilježi Samobor u kojemu je ove godine u vrtić prvi put krenulo čak 56 djece više nego lani. Požega i Sinj dijele osmo i deveto mjesto s po 15 više upisane djece.

U postocima, uvjerljivi rekorder je Kutjevo, gdje se u vrtić po prvi put upisalo čak 78 posto djece više nego lani, dok Požega bilježi porast od 22 posto. Kad je u pitanju ukupni broj vrtićanaca, najveći rast bilježe Kutjevo i Poreč, a Požega je na sedmom mjestu.

– Ove pedagoške godine imali smo veliki interes za upis djece s područja grada, što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novom vrtiću prepoznaje, a vjerujem da je to rezultat i poticajnih demografskih mjera. U stalnim smo pregovorima za proširenje kapaciteta te se nadam da ćemo tu ideju uspjeti realizirati u sljedeće dvije godine – kaže gradonačelnik Požege Darko Puljašić.