Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turizam

U Vukovar će ove godine pristati 223 riječna kruzera

Riječni kruzer u Vukovaru
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Grad će ove godine posjetiti oko 40.000 turista s riječnih kruzera, najviše ih dolazi iz SAD-a, Kanade, Japana...

Vukovar je prethodnih godina postao grad s najvećim brojem pristajanja riječnih kruzera u Hrvatskoj. Prema najavama Lučke uprave Vukovar će ove godine posjetiti oko 40.000 turista s 223 riječna kruzera. Najveći broj njih je u proputovanju Dunavom tijekom kojega pristaju i u Vukovaru. Prvi od luksuznih riječnih kruzera ove godine kod Vukovara pristao je 15. ožujka, a sezona će trajati do sredine studenog.

Osnovne škole Odlukom Gradskog vijeća Vukovar preuzima osnivačka prava nad osnovnim školama

– Iz godine u godinu bilježimo sve veći interes turista s kruzera koji dolaze u grad. Najviše gostiju s kruzera u Vukovar dolazi iz SAD-a, Kanade, Japana i skandinavskih zemalja – rekla je gradska pročelnica za turizam Marina Sekulić. Dodala je i kako je cilj dalje turističko brendiranje Vukovara uz dodatno obogaćivanje kulturne i turističke ponude u gradu.

Prema njezinim riječima, u tom cilju grad financira obuku za deset turističkih vodiča sa znanjem engleskog jezika. – Kontinuirano radimo na razvoju turizma i podizanju turističke ponude grada. Vukovar je svakako destinacija koja ima što ponuditi turistima počevši od dva muzeja, preko barokne jezgre grada pa sve do ratnog turizma – kaže Sekulić.   

Ljeto na istoku Hrvatske Ljeto puno događanja na istoku Hrvatske U Vukovaru SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, u Vinkovcima Rimski dani...