Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
JEDNA OD NAJVAŽNIJIH INVESTICIJA

U zamahu pripreme za Gospodarski centar

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Uz projektnu dokumentaciju za Zgradu 1. ishođena je građevinska dozvola

Pripremni postupci za početak gradnje Gospodarskog centra u Osijeku, jedne od najvažnijih investicija u Osječko-baranjskoj županiji, u punom su jeku.

PODIZANJE KVALITETE I STANDARDA Škola u Dapcima obnavlja se u sklopu europskog projekta energetske obnove

U tijeku je, tako, izrada projektne dokumentacije, projekt vrijedan 7,45 milijuna kuna, od čega su 6,33 milijuna kuna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj. Rok za izradu je početak ožujka, a već je izrađena projektna dokumentacija za Zgradu 1. te ishođena građevinska dozvola. Izrađena je i Studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi, a pokazuje izrazito visoku korist za razvoj gospodarstva.

Izgradnja će se sufinancirati sredstvima EU kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja urbane aglomeracije Osijek, a nakon izgradnje Grad i Županija će u jednakim dijelovima postati suvlasnici Zgrade 1. Županija planira nastavak realizacije izgradnje Gospodarskog centra u cijelosti. Najveći dio ukupno potrebnih sredstava za izgradnju Gospodarskog centra planira se osigurati kroz Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema (354,850.000 kuna).

U tom cilju, a na Poziv na dostavu projektnih prijedloga u postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava Gospodarski centar, koji je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Županija je u partnerstvu s Gradom Osijekom podnijela projektni prijedlog 28. prosinca. Vrijednost te investicije koja obuhvaća radove, stručni i projektantski nadzor, troškove promidžbe, upravljanja projektom i opremanje objekta iznosi 63,77 milijuna kuna.