Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Dovršava se obnova i dogradnja paviljona 3 Županijske bolnice Čakovec

U zdravstvo se ulaže 180 milijuna kuna, uvodi se nova dijagnostika

Foto: Međimurska županija
Ukupna vrijednost projekta je 64,755.000 kuna, od čega je 50 milijuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna, a preostalih 14,7 milijuna kuna financira Međimurska županija. Dnevna bolnica imat će 800 četvornih metara

Pred završetkom su radovi na rekonstrukciji i dogradnji paviljona 3 Županijske bolnice Čakovec, u javnosti poznatog kao "stara interna".

Župan Matija Posavec o mjerama za miran suživot i integraciji Roma 'Država u kojoj će se tolerirati nasilje ima ozbiljan problem'

– Samo u proteklih nekoliko godina sagrađen je novi Dom zdravlja, obnovljene su ambulante, sagrađen je paviljon za radiološku djelatnost, nabavljen uređaj za magnetsku rezonanciju, obnovljen odjel neonatologije, nabavljena je oprema za primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Investicijom u rekonstrukciju novog bolničkog Paviljona udvostručeni su dosadašnji kapaciteti. Primjerice, prostori za fizikalnu terapiju koje koristi veliki broj naših pacijenata bit će na 750 četvornih metara površine, dakle dvostruko veći, moderniji i imat će pristupačniji ulaz. Nabavljamo novu i vrijednu medicinsku opremu, stvaramo centre izvrsnosti, uvodimo zračnu poštu, dolazi nam sve veći broj liječnika u Županijsku bolnicu Čakovec, a sve s ciljem bolje i kvalitetnije usluge u zdravstvenoj skrbi našeg Međimurja – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Projekt rekonstrukcije i opremanja ŽB-a Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije poboljšat će učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici, Odjelu za fizikalnu terapiju, ali i dnevnoj kirurgiji.

RADOVI OD 16. OŽUJKA Obnova pruge Virovitica – Pitomača

Omogućit će bolje i kvalitetnije uvjete za Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom, Odjel psihijatrije i Psihijatrijsku dnevnu bolnicu koja će biti premještena iz starog bolničkog zdanja sagrađenog još 1857. godine. Ukupna vrijednost projekta je 64,755.000 kuna, od čega je 50 milijuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna, a preostalih 14,7 milijuna kuna financira Međimurska županija.

Ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Tomislav Novinščak ističe da će se novim prostorima osigurati bolji uvjeti za sve liječnike i pacijente na fizikalnoj terapiji, radnoj terapiji u dnevnoj bolnici, ali i za sve stacionarne pacijente. Ambulante će biti opremljene najsuvremenijim medicinskim uređajima, podići će se, dodao je, zdravstvena usluga i uvesti nova dijagnostika.

Dnevna bolnica imat će oko 800 četvornih metara, a uredit će se i dodatni prostori za radne terapije, izvaninstitucionalni rad s pacijentima i mnogi preventivni programi.

Međimurska županija Projekt "Korak prema uspjehu" Povezuju poslodavace i slijepe ili slabovidne osobe

– Važno je spomenuti da je naša bolnica prvi put izvela zahtjevnu operaciju resekcije aneurizme abdominalne aorte na čemu čestitam sjajnim liječnicima, a uskoro uvodimo i zračnu poštu koja će optimizirati i skratiti postupak komunikacije i prijenosa nalaza – dodaje ravnatelj.

Župan Posavec zadovoljan je tijekom radova koji se bliže kraju.

– Međimurska županija u zdravstveni sustav ulaže više od 180 milijuna kuna – kazao je župan Posavec nakon obilaska gradilišta.

Nedavno je u ŽB Čakovec stiglo osam novih liječnika, a najavljeno ih je još. 

Nova oprema za dječja i polivalentna igrališta u mjesnim odborima Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat U mjesnim odborima Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat Nova oprema za dječja i polivalentna igrališta