Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Plivački mini maraton

U znak podrške nogometašima plivali oslikani bojama hrvatske zastave

Održan prvi Plivački mini maraton Ugrinić - Tkon
Foto: TZ TKON
Mini maraton organizirali su Klub daljinskog plivanja “Donat“ iz Zadra i TZ Općine Tkon, uz potporu Općine Tkon i JKU Prvenj

Općina Tkon prvi je put prošloga tjedna bila domaćin 5. kola Zadarske Open Water Lige ZOWL. Plivački mini maraton Ugrinić - Tkon organizirali su Klub daljinskog plivanja “Donat” iz Zadra i Turistička zajednica Općine Tkon, uz potporu Općine Tkon i JKU Prvenj.

Trčanje Sisak Ultramaraton Trčali od Ovčare do Slavonskog Broda za 108. brigadu

Maraton se plivao dužinom oko kilometar i pol, sa startom na rivi u Ugriniću i ciljem na plaži Vruljice, a sudjelovali su plivači i rekreativci svih uzrasta.

Održan i akvatlon

U znak podrške hrvatskoj reprezentaciji natjecatelji su se oslikali bojama hrvatske zastave, a natjecanje je od samog početka sve do odlaska sudionika i vožnje trajektom proteklo u navijačkom ozračju. Neki od natjecatelja odlučili su se i za akvatlon, pa su se nakon plivanja suočili i s izazovom na kopnu, trčanjem do Ugrinića i natrag do Tkona. Pobjednik plivačkog maratona je Šimun Srzić, drugi je do cilja doplivao Toni Pedišić, a treće mjesto u muškoj kategoriji pripalo je Noi Kumanu. Pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Rita Herceg, drugo je mjesto pripalo Liviji Kalmeti, dok je treća bila Sanja Novosel.

Dodatni sadržaji

– Općina Tkon, osim popularnog Škrapinga koji predstavlja glavnu sportsku manifestaciju u razdoblju prije glavne turističke sezone, i ljetne aktivnosti želi dopuniti sportskim sadržajima pa je tako prije plivačkog maratona u Tkonu potkraj lipnja prvi put održan i Državni kup u akvatlonu. Cilj nam je stvaranje dodatnih sadržaja za posjetitelje, turiste i lokalno stanovništvo, odnosno kreiranje raznovrsne turističke ponude spajanjem sporta i turizma na otoku, poručuju iz Turističke zajednice Tkona.

Pivski maraton u Slavonskom Brodu Pivski maraton Ivan Lazarević najbolji u trčanju i ispijanju piva