Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ŽUPAN BAJS OBIŠAO RADOVE U GORNJEM DRAGANCU I ČAZMI

Učenici će u novoj školskoj godini ići u obnovljene škole

Učenici će u novoj školskoj godini ići u obnovljene škole
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija u školstvo na području Čazme ulaže više od sedam milijuna kuna.

Dok su pripreme za novu školsku godinu u tijeku, radovi na europskim projektima energetskih obnova školskih zgrada diljem Bjelovarsko-bilogorske županije primiču se kraju.

Čazma na Dva parkirališna mjesta U Čazmi postavljena punionica za električna vozila

Učenici Područne škole Gornji Draganec i Osnovne škole Čazma novu će školsku godinu pohađati u potpuno obnovljenim školskim zgradama, a te je dvije škole posjetio i župan Damir Bajs sa suradnicima. Vrijednost projekta obnove škole u Gornjem Dragancu, koju pohađa 53 učenika i ima pet zaposlenika, iznosi 1,6 milijuna kuna, a radovi su obuhvaćali zamjenu stolarije, izolaciju zidova i podova, uređenje fasade, rekonstrukciju grijanja, novu LED rasvjetu, gradnju pristupne rampe za invalide.Završetkom radova uslijedit će i opremanje škole novim namještajem i potrebnom opremom za što će se sredstva izdvojiti županijskog proračuna.

– Ako u što treba ulagati, onda su to obrazovanje, školstvo i naša djeca. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je po ulaganjima u Hrvatskoj u taj sektor i moram naglasiti da je pred početak nove školske godine desetak objekata pri kraju s radovima energetske obnove. Županija je u ovu školu uložila oko 600.000 kuna svojih sredstava, a kada govorimo o školstvu na području grada Čazme, dat ćemo više od sedam milijunakuna u ova dva objekta, matičnu školu i školu u Gornjem Dragancu – naglasio je župan Damir Bajs.

Inače, najveći županijski projekt u školstvu na području grada Čazme, ali i trenutačno jedna od najvećih županijskih investicija čija vrijednost iznosi više od 12 milijuna kuna energetska je obnova OŠ Čazma i pripadajuće dvorane. Riječ je o objektu iz 1950-ih godina koji je zahtijevao puno dopunskih radova. Stoga, nakon što je već jedan aneks ugovoru u iznosu od 600.000 kuna potpisan, ovih je dana potpisan i drugi vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Europski projekt U sklopu Čazme Nature postavljene edukativne ploče

Ulaganja su to koja nisu obuhvaćena projektom, za što će sredstva izdvojiti Županija. Valja istaknuti i kako su na području BBŽ-a europskim projektom energetske obnove obuhvaćene 44 školske zgrade u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.