Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Natjecanje WorldSkills Croatia

Učenici osvojili čak trinaest medalja

Foto: Ivica Beti
To je dokaz kvalitetnog rada u međimurskim osnovnim i srednjim školama, čestitao im je na prijmu u županiji župan Matija Posavec govoreći o važnosti ulaganja u obrazovanje i motivaciju učenika

– Natjecanje se odvijalo u tri dana. Crtali smo tlocrt kuće i presjeka, detalje i perspektivu jedne sobe. Natjecanje je bilo odlično organizirano, svidio mi se koncept i sretan sam zbog prvog mjesta. Planiram upisati arhitekturu i raditi u struci – rekao je Mihael Novak, učenik Graditeljske škole Čakovec, koji je osvojio prvo mjesto u arhitektonskoj tehnologiji na Državnom natjecanju strukovnih škola WorldSkills Croatia, na kojem se nadmetalo 600 učenika u 60 disciplina.

Razmjena iskustava Veleposlanik Crne Gore u Međimurju

Zlatne medalje su uz Novaka osvojili Martina Ignac i Jovanka Balog iz Srednje škole Čakovec, Biserka Ignac i Marko Oršuš iz Gospodarske škole, Rafael Škvorc, Dajana Posavec i Barbara Pleh iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, te Sven Kraljić, David Kolarić i Paula Grabar iz ETŠ-a. Srebrne medalje osvojili su Kristian Kolar, Neven Ovčar i Tena Treska iz Srednje škole Prelog i Dorotea Herman iz Gospodarske škole, dok su brončana odličja primili Marko Kiš, Nikolina Košir i Katja Gregorinčić iz Graditeljske, Emanuel Fileš iz Gospodarske, Bruno Horvat i Mihael Mezga iz Tehničke škole te Magdalena Žižek iz Srednje škole Čakovec.

– To je dokaz kvalitetnog rada u međimurskim osnovnim i srednjim školama – čestitao im je na prijmu u županiji župan Matija Posavec govoreći o važnosti ulaganja u obrazovanje i motivaciju učenika. Učenike su za natjecanje pripremali mentori Bojan Zvonar, Andrijana Vršić, Andreja Kalšan, Karmela Radošević, Marija Lisjak, Stjepan Novak, Tatjana Vadas, Ivan Čondor, Evelin Horvat, Mirela Petković, Krešimir Kočiš, Perica Hajdarović i Nikolina Zaplatić-Degač.      

Učenici i učitelji darivali su župana suvenirima iz svojih sredina Sudionici Erasmus+ projekta u posjetu Međimurskoj županiji Međimurska popevka na engleskom, španjolskom, grčkom... U gradnju Doma zdravlja uloženo je 39,1 milijun kuna Otvoren novi Dom zdravlja vrijedan 40 milijuna kuna Ulaganjem u primarnu zaštitu smanjit će se broj uputnica za bolnice i to za osam posto