Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Barmen kup u Karlovcu

Učenici pokazali spretnost u spremanju koktela

Barmen kup u Karlovcu
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Svoja je znanja iz brzine i maštovitosti u pripremi raznovrsnih koktela pokazalo 23 učenika iz čak 14 srednjih škola

Karlovačka Trgovačko - ugostiteljska škola bila je domaćin junior barmen kupa. Već 19 godinu za redom u Karlovcu se okupljaju najbolji učenici - barmeni u Hrvatskoj. Svoja je znanja iz brzine i maštovitosti u pripremi raznovrsnih koktela pokazalo 23 učenika iz čak 14 srednjih škola.

Kontinentalni dio Hrvatske predstavljali su natjecatelji iz Osijeka, Đakova, Virovitice, Zaboka, Zagreba, Karlovca, Siska i Topuskog pa sve do Korenice, Istru i Kvarner zastupala je škola iz Rovinja, dok su Dalmaciju predstavljale škole iz Splita i Sinja. U posljednji trenutak nastup su otkazale škole s otoka Raba i Visa.

Postignuti su sljedeći rezultati: U disciplini klasična priprema duge barske mješavine natjecalo se 18 učenika i učenica. Najbolja je bila Rozalija Firšt iz Strukovne škole Virovitica, drugo mjesto osvojila je Matea Krnjača iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića iz Sinja, dok je treći bio Antonijo Bićanić iz Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice. U disciplini Flair - slobodni stil najbolji je bio Danijel Kolaković iz Srednje škole Topusko, dok su drugo i treće mjesto osvojili predstavnici Ugostiteljsko - turističkog učilišta iz Zagreba, drugi je bio Pavo Plivelić, dok je treći bio Leo Radović. Nagradu publike osvojili su: prvu – Valentina Filko iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, drugu - Leo Radović iz Ugostiteljsko - turističkog učilišta iz Zagreba, treću – Petra Vuljanić iz Trgovačko-ugostiteljske škola, Karlovac. Posebnu nagradu za najbolji stručni rad osvojila je Ivana Janeković iz Srednje škole Viktorovac iz Siska.