Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
2. Cool School zimska škola robotike i gaminga

Učenici su naučili programirati robote i raditi jednostavnije kompjutorske igrice

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Cilj ovakvih radionica je poticanje kreativnosti učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina

Zimske praznike 64-ero učenika odlučilo je provesti u stjecanju novih znanja i vještina na 2. Cool School zimskoj školi robotike i gaminga koja se održava u RCK-Tehničkoj školi Sisak. Organizator je Tehnička škola Sisak uz potporu Sisačko-moslavačke županije.

– Ponosni smo na naše programe za razvoj videoigara koje imamo u Tehničkoj školi Sisak, ali i Srednjoj školi Novska, za što postoji velik interes mladih. Siguran sam da će dio mladih ljudi koji su danas ovdje pokazati interes i za upisom u Tehničku školu Sisak. Cilj nam je da mladi ostanu na području naše županije – ističe dožupan Mihael Jurić.

Cilj ovakvih radionica je poticanje kreativnosti učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina. Na ovaj način učenici se već u osnovnoj školi upoznaju s izradom videoigara i usmjeravaju u područje gaming industrije koja zadnjih godina bilježi najbrži i najveći rast.

Ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović naglasio je kako je ove godine bio izuzetno velik interes.

– U pet dana trajanja zimske škole, djeca su naučila programirati robote i raditi jednostavnije kompjutorske igrice. Ovo je i način da djeci pokažemo vrijednu opremu koju imamo i ujedno poziv da svoje obrazovanje nastave u Tehničkoj školi Sisak – rekao je Malović. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Županiji Tuškanova kuća i 15 stanova za stradalnike u potresu SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA I ove godine bespovratne potpore za tradicijske i umjetničke obrte SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Otvoren novi prostor Zavoda za javno zdravstvo