Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Prodajna izložba

Učeničke zadruge izložile svoje rukotvorine

Foto: Zagrebačka županija
Na stolovima malih zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu

Kao priprema za uskrsne blagdane, prošlog je tjedna u prostorijama Zagrebačke županije održana prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije.

originalna izložba u malenom mjestu Slavonske skulpture od vinove loze i maslinovog drveta jedinstvene su u svijetu

Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo trinaest učeničkih zadruga, obišli su župan Stjepan Kožić i zamjenica župana Nadica Žužak. Za zadrugare župan je imao samo riječi hvale.

– Lijepo je vidjeti ovu našu dvoranu u ovako veselom raspoloženju, s puno djece i šarenih rukotvorina u koje je uloženo mnogo vremena, spretnosti i umijeća – kazao je župan Kožić dodavši da zadrugarstvom djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti.

Na stolovima zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu. Posjetitelji su mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode kao što su ručno oslikane pisanice, magneti, nakit te različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa, ali i prirodnu kozmetiku.

Bjelovarsko-bilogorska županija Četiri centra izvrsnosti u službi znanja

Jedna od škola koja je sudjelovala na izložbi je i OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice. Svoju je zadrugu predstavljalo dvoje učenika koji su sa sobom ponijeli pisanice ukrašene šipkom, ekosapune, nakit...

– Bilo je veselo, šaroliko, zabavno. Kao i uvijek na ovakvim događanjima – kazala je Tajana Brnić iz OŠ Eugena Kumičića i dodala da su zadruge vrijedne jer djecu uče upornosti, kvalitetama, ali i svemu onome što u redovnoj nastavi nemaju priliku naučiti.

Inače, na području Zagrebačke županije aktivne su 33 učeničke zadruge, od toga 30 u osnovnim školama, jedna u Srednjoj školi Dragutina Stražimira i dvije zadruge u centrima za odgoj i obrazovanje.

na putovanju europom U Dugo Selo stigli su posjetitelji iz Sydneya