Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županijska smotra u Područnoj školi Pavla Štoosa u Dubravici

Učeničke zadruge njeguju duh zajedništva i poduzetništva

Foto: Zagrebačka županija
Zagrebačka županija u ovoj je godini za učeničke zadruge osigurala više od 17 tisuća eura

Da su učeničke zadruge važan dio školskog života, vidjelo se i na nedavno održanoj županijskoj smotri učeničkih zadruga, gdje su na 29 štandova prepunih proizvoda učenici zadrugari pokazali što su sve tijekom školske godine pripremili. Domaćin je bila Područna škola Pavla Štoosa u Dubravici, u čijoj je sportskoj dvorani smotra održana.

– Angažmanom u zadrugama pokazujete svoju kreativnost, njegujete tradiciju i običaje svog kraja i Zagrebačke županije, ali pokazujete i duh zajedništva, kao i duh poduzetništva i vjerujem da će neki od vas u budućnosti postati vrijedni poduzetnici i obrtnici – svečano otvorivši ovu smotru pohvalio je mlade zadrugare zamjenik župana Ervin Kolarec naglasivši da zadruge okupljaju oko 5200 učenika koji su velika snaga i ponos Zagrebačke županije.

Zadovoljan viđenim na smotri, općinski načelnik Dubravice Marin Štritof istaknuo je važnost “rada i stvaranja vlastitim rukama od najmlađe dobi”.

S obzirom na to da je Područna škola Pavla Štoosa u Dubravici u sastavu matične Osnovne škole Pušća, zadrugare su pozdravili i ravnatelj OŠ Pušća Arsen Šarunić te načelnik općine Pušća Filip Bernardić:

– Iako ova Područna škola broji nešto manje od 80 učenika, drago nam je da smo domaćini ovako velike smotre učeničkih zadruga iz cijele županije – rekao je Šarunić, dok je načelnik Bernardić pohvalio unikatne radove vrijednih zadrugara.

Potičući stvaralaštvo i rad zadrugara, Zagrebačka županija u ovoj je godini za učeničke zadruge osigurala više od 17 tisuća eura. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Stjepan Kožić: Osnovna škola u Pušći ima europski standard INVESTICIJA OD 100.000 EURA Nova razina standarda za učenike i studente iz Zaprešića ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Poljoprivrednicima potpore vrijedne 970 tisuća eura