Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
tradicionalna izložba

Učenički zadrugari predstavili ručno rađene božićne ukrase

Učeničke zadruge
Foto: Zagrebačka županija
Na području zagrebačke županije registrirano je 35 učeničkih zadruga u koje je uključeno oko 3000 učenika

U prostorijama Županije održana je tradicionalna božićna izložba radova učeničkih zadruga. Zadrugari su pokazali bogatstvo ukrasnih i uporabnih predmeta, a sa zamjenicom Nadicom Žužak i suradnicima obišao ih je i župan Stjepan Kožić.

Tvrtka FED Dan otvorenih vrata tvrtke FED ‘S novim pogonom više ćemo se okrenuti svijetu’

– Predmeti koje ovdje vidimo su iz godine u godinu raznovrsniji i lijepo je vidjeti da djeca uz obvezno obrazovanje usvajaju nove vještine i znanja – rekao je Kožić, naglašavajući važnu ulogu mentora zadrugara koji ih usmjeravaju da budu još kreativniji, pokazuju im nove tehnike i tehnologije, ali ih prije svega uče odgovornosti, radu, disciplini.

Na području županije registrirano je 35 učeničkih zadruga u koje je uključeno oko 3000 učenika, a za njihov je rad Županija u idućoj godini osigurala 140.000 kuna. Upravo s ciljem nastavka međunarodne suradnje zadrugara, zamjenica župana Nadica Žužak održala je sastanak sa Stanislavom Stantić Prćić, ravnateljicom Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta u Vojvodini, s kojom Zagrebačka županija ima dugogodišnju suradnju.

Aleja poduzetnika Sveta Nedelja Prvi grad koji je dobio "Aleju poduzetnika"

Naime, suradnja s iseljenim Hrvatima u Vojvodini započela je 2012. te je otada realiziran niz projekata koji su za cilj imali unapređenje standarda učenika Osnovne škole Matija Gubec. Ravnateljica Stantić Prćić kao najveći problem je istaknula nedostatak fnovca što ograničava djeci mogućnost da putuju i produbljuju svoju identitetsku povezanost s domovinom Hrvatskom. 

Nagrađeni sportaši nagrade najboljima Vrhunski sportaši osnovnih i srednjih škola dobili priznanja i poklone