Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Udruženje obrtnika ide na kotličijadu u Vrbovsko

Foto: Općins Hercegovac
Vesele se druženju i nastavku manifestacija, a nadaju se i priznanju na kotličijadi

Godišnju skupštinu ovih je dana održalo garešničko Udruženje obrtnika. Prošla je godina bila u znaku pandemije koronavirusa, bez sajmova, manifestacija i druženja.

DOGAĐANJA U ČAZMI Kino pod zvijezdama, izbor najboljih filmova, ekosajam

Unatoč tome, održao se broj obrta, izdvojila je predsjednica Daniela Kelava. Posebnu zahvalu upućuje Gradu Garešnici na pomoći u vrijeme kad su obrti bili zatvoreni. Popuštanjem mjera slijedi i prvo gostovanje i to u Gorskom kotaru, gdje su već osvajali priznanja.

– Ovaj vikend idemo u Vrbovsko, na kotličijadu. Veselimo se druženju i što se nastavljaju manifestacije. Nadamo se da će sve krenuti na bolje, a posebnu zahvalu upućujemo Gradu Garešnici, koji je uvijek bio uz nas, i u vrijeme lockdowna – kaže predsjednica Daniela Kelava.

Godišnja skupština bila je prilika i za zahvalu istaknutim članovima te čestitke na komorskim priznanjima. Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore dobio je Njegovan Gazibara, a priznanje HOK-a Slobodanka Đenadija. Ponosni vlasnik priznanja „Zlatne ruke“ Obrtničke komore Bjelovar je Dalibor Horvat.

Kulturna, zabavna i edukativna manifestacija Počelo Bjelovarsko kulturno ljeto

Inače, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su 663 obrta, od kojih 146 u garešničkom Udruženju, gdje je stalan broj obrta, kaže predsjednik županijske Obrtničke komore Goran Grgić, očekujući još bolje stanje nakon povoljnije epidemiološke situacije.