Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Prodajna izložba

“Umjetnici bolnici ZaDar” donirali 45 slika

1/4
Foto: Zadarska županija
Još se jednom pokazalo da umjetnost oplemenjuje dušu, istaknuo je župan Longin

U Gradskoj loži otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih slika “Umjetnici bolnici ZaDar”, u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar, a na inicijativu zadarskih likovnih umjetnika.

Održan treći sastanak u sklopu projekta PRIZEFISH Poticanje na nove metode ribolova, certificiranje...

Postavljeno je 45 umjetničkih djela, a sav prihod od prodaje slika namijenjen je Općoj bolnici Zadar za kupnju opreme. U akciju su se uključili i umjetnici iz drugih gradova, otkrio je akademski slikar Mate Ljubičić, jedan od inicijatora izložbe.

– Ponosan sam na kolege, slikare i umjetnike. Iako i sami teško prodaju slike, nikada nisu propustili priliku biti humanitarci. Upitali smo se što možemo učiniti za svoj grad u trenutku pandemije i dali smo naše najveće bogatstvo, svoja djela – istaknuo je Ljubičić.

Ravnatelj OB-a Zadar Željko Čulina najavio je da će sav prihod od prodaje slika biti iskorišten za kupnju potrebne zaštitne opreme.

Župan Božidar Longin izrazio je zahvalnost onima koji su donirali slike.

radni sastanak Nadbiskup Puljić posjetio Stožer civilne zaštite

– Zahvaljujem svim umjetnicima koji su se ovoj akciji odazvali i još jednom dokazali koliko je istinita ona tvrdnja da umjetnost oplemenjuje dušu. Pred nama su, u ovom najljepšem zadarskom izložbenom prostoru, svi darovani radovi. Pozivam naše građane da pogledaju izložbu bilo u Gradskoj loži, bilo na mrežnim stranicama Narodnog muzeja Zadar, i izaberu neko od ovih djela kojim će svoj životni ili radni prostor učiniti ljepšim, a Općoj bolnici pružiti toliko potrebnu pomoć – poručio je župan Longin.