Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Slikarska izložba u Subotici

Umjetnost je dio ljudskog života

Izložba u Subotici
Foto: Zagrebačka županija
Umjetnost je također i osobna iskaznica jednog naroda, a ovi su projekti važni za Hrvate u Vojvodini, istaknuli su prisutni

Robert Samardžić iz OŠ Stjepan Radić, Izabela Hren iz OŠ Milke Trnine te Martin Gracin iz OŠ Ivana Benkovića akademski su umjetnici i profesori likovne kulture u osnovnim školama Zagrebačke županije. Autori su izložbe “Prostori memorije” koja je svečano otvorena u Subotici. Izložba je nastala u sklopu projekta “Umjetnost bez granica”, a otvorio ju je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Republike Srbije. Žigmanov je naglasio koliko Hrvatima u Vojvodini znače ovakvi projekti i povezivanje sa stanovništvom njihove matične domovine Hrvatske.

Zagrebačka županija Nova školska godina Trosmjenska nastava konačno odlazi u povijest

U ime Zagrebačke županije otvorenju izložbe prisustvovala je Jadranka Dujić Frlan, v.d. pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, istaknuvši kako je “umjetnost sastavni dio ljudskoga života, a istodobno i osobna iskaznica jednog naroda”. Projekt “Umjetnost bez granica” zajednički su realizirali ZŽ, OŠ “Stjepan Radić” iz Božjakovine, Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice i galerija “dr. Vinko Perčić” u Subotici, a održan je i niz kreativnih i edukativnih radionica za subotičke osnovnoškolce.      

Nova brošura Turističke zajednice Na dva jezika Nova brošura Turističke zajednice