Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Grad Sveta Nedelja na dan pada Vukovara prisjetio se žrtava Domovinskog rata

Upalili svijeću za žrtvu Vukovara i Škabrnje

Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u petak, 23. studenoga 2018. godine, u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji održat će se predavanje Vilima Karlovića

Ove nedjelje obilježen je dan pada Vukovara i pokolj u Škabrnji. Prije 27 godina, ovaj grad na obali rijeke Dunav proživio je neke od najgorih strahota, a prognano je 22.000 ljudi.

Škabrnja, malo mjesto u blizini Zadra, proživjela je jednako teške trenutke. Na dan 18. studenoga, naime, u ovom je selu umrlo 84 Hrvata, 26 branitelja i 58 civila.

Nagradu je primio zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi U kategoriji gradova srednje veličine Sveta Nedelja najbolji grad za gospodarstvo u RH

I ove je godine 17. studenoga gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec sa svojim zamjenicima, u pratnji djelatnika Gradske uprave i sugrađana Svete Nedelje, predstavnika braniteljskih i drugih udruga s područja grada, obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. godine paljenjem svijeća na padini ispod župne crkve Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u petak, 23. studenoga 2018. godine, u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji održat će se predavanje Vilima Karlovića pod nazivom “Preživio sam Vukovar i Ovčaru”. Vilim Karlović se na samom početku Domovinskog rata kao dvadesetogodišnji mladić i već uspješan sportaš priključio Prvoj gardijskoj brigadi Tigrovi, a u Vukovaru se zatekao u trenutku najveće kalvarije u povijesti toga grada. Jedan je od malobrojnih koji je preživio pokolj na Ovčari i Veleprometu te zlostavljanja u logoru u Srbiji. Nakon razmjene zarobljenika 1992. godine vraća se među svoje suborce Tigrove i sudjeluje u mnogim ključnim akcijama za oslobađanje Hrvatske.

Znak je ovo pijeteta grada Svete Nedelje prema svim stradalima u Domovinskom ratu, a pogotovo umrlima i nestalima u Vukovaru i Škabrnji. Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Električni bicikli Projekt vrijedan 156 tisuća kuna Nabava 15 javnih električnih bicikala origami Grad Sveta Nedelja obilježava prvi Dječji tjedan Diljem grada ples, igra, radionice i origami za djecu