Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Grad Sveta Nedelja obilježava prvi Dječji tjedan

Diljem grada ples, igra, radionice i origami za djecu

origami
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Dječji tjedan organizira se u sklopu aktivnosti koje Sveta Nedelja priprema kako bi postala Grad prijatelj djece, kojih je u Hrvatskoj 115

Parlaonice na temu predrasuda i stereotipa, okrugli stol o društvenim mrežama, kemijska radionica, igra i ples obilježit će ovaj tjedan, jer Grad Sveta Nedelja stavlja djecu u prvi plan tijekom svog prvog Dječjeg tjedna. Tako je utorak posvećen predrasudama i stereotipima, o čemu će se s djecom razgovarati na parlaonici. Cilj parlaonice je naučiti ih o jednakostima i različitostima među vršnjacima. Srijeda je rezervirana za dan dječjih vrtića, kad će se u vrtiću “Slavuj” održati radionica origamija za djecu, posebno prilagođena njihovim malim rukama. Četvrtak je posvećen životinjama, jer će djeca moći dovesti svoje ljubimce, a gostujući veterinar naučit će ih kako se propisno skrbiti za svoju životinju. U petak se u Centru za posjetitelje Sveta Nedelja održava bajkovnica, s ciljem poticanja djece da čitaju bajke i tako stimuliraju kreativni dio svog mozga.

kuhar Natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje Učenicima 500, a studentima 900 kuna stipendije

Dječji tjedan imat će i humanitarnu notu, jer se u subotu na jezeru Kipišće održava manifestacija “Pokloni igračku”. Djeca su pozvana donijeti igračke koje im više ne trebaju, kako bi ih poklonili potrebitoj djeci društvenih domova u Svetoj Nedelji. Nedjelja će, pak, biti plesna, jer se u društvenom domu u Maloj Gorici održava plesna radionica zabave i druženja, uz pratnju Twirling-mažoretnog kluba Sveta Nedelja.

Međunarodni tjedan djeteta obilježava se u cijelom svijetu od 2. do 8. listopada, zato je i Grad Sveta Nedelja organizirao ove aktivnosti. Događaj je također jedan od uvjeta kako bi Sv. Nedelja postala Grad prijatelj djece.

– Želimo postići ovaj status kako bismo povećali participaciju djece, poboljšali njihovu aktivnost i poziciju u našem gradu. Mi pazimo na našu djecu, i htjeli bismo to službeno zabilježiti – rekla je koordinatorica Sabirna Pejić.

Na sastanku je dogovoreno da će se ista karta moći koristiti za bus i za vlak Potpisan sporazum između grada Svete Nedelje i HŽPP-a Na korak smo do jeftinijeg prijevoza Zajedno možemo više Udruga "Maslačak" Završio projekt "Zajedno možemo više"