Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
NOVA PREDSTAVA ZA DJECU

Uprizorili Andersenovu “Djevojčicu sa šibicama”

Foto: Gradsko kazalište Požega
Bajku izvode studenti Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Požežani Matko Trnačić i Anabela Sulić, a uloga djevojčice pripala je Ružici Maurus

Najmlađi zaljubljenici u kazalište u gradu na Orljavi došli su na svoje. Ovaj put na daskama požeškoga kazališta uprizorena je poznata bajka „Djevojčica sa šibicama“, čiji je autor jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca za djecu, Danac Hans Christian Andersen.

VELEUČILIŠTE PRATI TRENDOVE Ukorak s vremenom: Požega će od ove godine imati i studij informatike

Ova bajka priča je o maloj siromašnoj djevojčici koja je nastojala prodati šibice, jer joj je to naredio strogi otac. Nije se smjela vratiti kući dok to ne bi učinila, jer bi dobila batine. Trudila se prodati šibice, pokušala se ugrijati posljednjim šibicama koje je držala u ruci, ali zbog hladnoće umire na zamrznutom pločniku.

Kako navode u požeškom kazalištu, režiju i adaptaciju teksta potpisuju Ružica Maurus, glumica i djelatnica. Bajku izvode studenti Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Požežani Matko Trnačić i Anabela Sulić, dok je uloga djevojčice pripala Ružici Maurus. Za scenografiju su zaslužni Marija Matijanić i Renato Pok, za kostime Ljiljana Rodić te za rasvjetu i ton Goran Krmpotić.

POLOŽENI VIJENCI UZ SPOMENIK BRANITELJIMA Dan međunarodnog priznanja RH

Kako bajka zvuči u izvedbi Anabele, Matka i Ružice, najmlađi ljubitelji kazališta mogli su pogledati prošli i pretprošli vikend.

Program je održan uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.