Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
VELEUČILIŠTE PRATI TRENDOVE

Ukorak s vremenom: Požega će od ove godine imati i studij informatike

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Na novi studij požeškog Veleučilišta upisivat će se samo redovni studenti

Informatička tehnologija u proteklih 30- ak godina snažno napreduje i zahvaća sve aspekte ljudskog djelovanja. Taj trend prepoznat je i na požeškom Veleučilištu, gdje je nedavno predstavljen novi studij iz područja informatike. Studij pod nazivom Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo (EPPI) dobio je sve potrebne dopusnice za svoj rad, tako da će Požega od sada imati i studij informatike, najavili su prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić i voditelji studija dr.sc. Robert Idlbek i dr.sc. Kristian Đokić. Prvih 30 studenata novog studija bit će upisano ove godine.

POLOŽENI VIJENCI UZ SPOMENIK BRANITELJIMA Dan međunarodnog priznanja RH

– S obzirom na veliku količinu praktičnog rada, stručne prakse i rada u informatičkim kabinetima, upisivat će se samo redoviti studenti – izvijestili su s Veleučilišta u Požegi.

Novi studij traje tri godine (šest semestara) u okviru kojih studenti ostvaruju 180 ECTS bodova. Kada završe izobrazbu, dobit će titulu stručnog prvostupnika poslovne informatike – bacc.inf.

U sklopu programa poticanja malog gospodarstva Grad Požega lani isplatio više od 800 tisuća kuna subvencija

Nastavni program usklađen je s trendovima i prioritetima ne samo Hrvatske, već i Europske unije koja želi imati pametno i održivo gospodarstvo, razvijeno s pomoću novih tehnologija. Upravo to su znanja i vještine koje ovaj studij pruža u STEM području. Uz moderni studentski dom Dr. Franjo Tuđman sa 110 ležaja otvoren 2020. godine, novi studij svakako će biti zanimljiv ne samo brucošima iz Slavonije, već i cijele Hrvatske.