Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nastavlja se energetska obnova u Kutini, nova je vrijedna 4,25 milijuna kuna

Uređuje se vrtić “Maslačak”, radovi i za vrijeme ljetnih praznika

1/2
Foto: Grad Kutina
Paralelno se priprema i projekt obnove zgrade gradske uprave, vrijedan šest milijuna kuna

Energetskom obnovom zgrada Dječjeg vrtića „Maslačak“ u Kutini dobiva novi krov, novu fasadu, stolariju i energetsku uštedu od 60,14%, istaknuto je na potpisivanju ugovora o izvođenju projekta. Ugovore su potpisali Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina i Saša Slukan, predstavnik izvođača radova, tvrtke SLU-KOM d.o.o.

Potpora civilnom društvu Za financiranje udruga ove godine 571.000 kuna

Pristupna rampa

– Energetska obnova zgrade DV-a „Maslačak“ bit će na korist i kvalitetu života djece u Kutini – rekla je Sandra Todorov.

Ukupna vrijednost projekta je 4,258.311 kn, od čega je 2,595.202 kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj dok će ostatak podmiriti vrtić „Maslačak“ putem kredita uz jamstvo Grada Kutine.

– Nakon završetka obnove energetske učinkovitosti na četiri zgrade škole i Dječjem vrtiću „Neven“, nastavljamo s kontinuitetom energetske obnove naših ustanova u Gradu Kutini. Ovom energetskom obnovom napravit će se sve što je nužno za kvalitetan boravak djece. Obuhvaćene mjere energetske obnove koje će se provesti u sklopu ovog projekta su povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i krova, zamjena postojećeg sustava PTV-a sustavom koji koristi obnovljive izvore energije, zamjena vanjske stolarije, izvedba solarne elektrane, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i kontrolnih mjerila energenata i vode. Energetskom obnovom vrtića postići će se smanjenje primarne potrošnje energije čime će se uspostaviti trajni sustav energetske uštede i podići kvaliteta objekta za odgoj i obrazovanje – rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić dodavši kako je projektom obuhvaćena i gradnja pristupne invalidske rampe.

Energetskim uređenjem uskoro će biti obuhvaćena i zgrada Gradske vijećnice.

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini Više od tisuću biciklista na tradicionalnoj biciklijadi u povodu Dana planeta Zemlje

Bez dodatnih lista čekanja

– Pripremamo natječajnu dokumentaciju i za tu zgradu čiji bi troškovi energetske obnove bili na razini od 6 milijuna kuna – dodaje gradonačelnik.

Završetak radova na „Maslačku“ je predviđen za 25. studenoga, a unutarnji radovi će se odvijati tijekom ljetnih praznika kako bi se omogućio neometan boravak djece u novoj pedagoškoj godini i kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnih lista čekanja. 

Ulaganja u Banovu Jarugu Rekonstrukcija društvenog doma "teška" 9,2 milijuna kuna obuhvatit će i dogradnju dječjeg vrtića