Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ojačana županijska uprava

Ured državne uprave spojen sa Županijom, preuzeto 89 službenika

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ured državne uprave i do sada se nalazio na istom mjestu kao i sjedište Sisačko-moslavačke županije, a od sada će se, kazuje župan Ivo Žinić, učinkovitije pružati usluge građanima

Sisačko-moslavačka županija je od 1. siječnja 2020. godine preuzela dotadašnji županijski Ured državne uprave i njihovih 89 službenika.

Sisačku bolnicu u 2020. očekuju velike promjene Središnji paviljon donosi bolju skrb za pacijente, ali i bolje uvjete rada

Tim postupkom je, uz postojeće upravne odjele, ustrojen novi Upravni odjel za opću upravu i imovinsko-pravne poslove koji se bavi osobnim stanjem građana, registrom birača, imovinsko-pravnim poslovima i drugim poslovima utvrđenim posebnim zakonom, a ostali povjereni poslovi državne uprave raspoređeni su u postojeća upravna tijela ovisno o njihovu djelokrugu.

Ostali na istim lokacijama

Silvija Desić Basarić, dosadašnja predstojnica Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, imenovana je privremenom vršiteljicom dužnosti pročelnice Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove do provedbe javnog natječaja.

– Tijekom 2019. godine u Uredu državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji bilo je zaposleno 112 službenika. U Sisačko-moslavačkoj županiji 1. siječnja 2020. godine preuzeto je 89 službenika. Broj službenika koji su prešli u Županiju je manji u odnosu na broj službenika koji je bio zaposlen tijekom 2019. godine jer je dio ljudi otišao u mirovinu uz stimulativnu otpremninu – kazuje župan Ivo Žinić koji dodaje da se zadržavaju postojeće lokacije gdje građani mogu dobiti usluge koje su prije spajanja sa Županijom ostvarivali u Uredu državne uprave.

Župan otvorio Sportske igre mladih Pune tribine, navijačka atmosfera i fair play

– Povjereni poslovi državne uprave obavljat će se u sjedištu Županije u Sisku za područje cijele županije te u izdvojenim mjestima rada u Kutini, Novskoj, Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici, Glini i Topuskom. Dakle na lokacijama na kojima su se i do sada obavljali, a u okviru Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove nastavljaju djelovati matični uredi u Sisku, Sunji, Kutini, Popovači, Novskoj, Petrinji, Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru, Glini, Topuskom i Gvozdu – napominje župan.

Bliže građanima

– Decentralizacija ovlasti omogućit će županijama neposredno i samostalno odgovaranje na potrebe građana što će značiti brže, jednostavnije i učinkovitije rješavanje predmeta na jednom mjestu. Svi znamo da je Županija prisutna u svakom segmentu lokalnog života i najbliža je poveznica između građana i vlasti, a prijenos poslova državne uprave na županije za građane će značiti uslugu u okviru jedne administracije – zaključuje sisačko-moslavački župan Ivo Žinić napomenuvši da je riječ o više od 200 različitih poslova koje su do sada obavljali uredi državne uprave, a koji će od sada biti bliže građanima.