Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Uređenje Turističko-rekreakcijskog centra 'Jezero-Hercegovac-Ružica grad'

Foto: Grad Orahovica
U Orahovici su ponosni na dosad odrađen posao na ovom projektu koji je vrlo zahtjevan, a posebno na činjenicu da će se europskim sredstvima financirati potencijali bogate prirodne baštine u papučkom parku

Centar za posjetitelje u Orahovici bio je domaćin početne konferencije projekta uređenja Turističko-rekreacijskog centra “Jezero – Hercegovac – Ružica grad”. Projekt sufinancira EU iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Konferenciju je u ime Grada Orahovice, kao korisnika nepovratnih sredstava, sazvala gradonačelnica Ana–Marija Petin.

Projekt od 1,5 milijuna kuna Radovi na uređenju dijela Zvonimirove bliže se kraju

Gradnja infrastrukture

Projekt je prošao na natječaju u sklopu poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema te mu je odobrena nepovratna potpora u iznosu od 68,2 milijuna kuna.

Nositelj ovog 81 milijun kuna vrijednog infrastrukturnog projekta turističkog predznaka u zaštićenom prirodnom okruženju Parka prirode Papuk je Grad Orahovica, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te županijska i gradska turistička zajednica.

Gradonačelnik Puljašić na konferenciji o odgovornom i održivom turizmu: “Imamo vrhunski proizvod i izvrsne ljude, ali samo zajedno možemo podići kvalitetu naše destinacije”

Najveći troškovi odnose se na aktivnosti Grada vezane za gradnju infrastrukture te prve faze uređenja turističkog kompleksa na poznatom orahovačkom izletištu neposredno uz kupalište Jezero, a koja je u studiji izvodljivosti cijelog obuhvata izdvojenog građevinskog područja prema prostornom planu definirana kao Edukativni centar – škola u prirodi. Projektom će se izgraditi Centar za edukaciju koji obuhvaća odmaralište za djecu s restoranom, višenamjensku dvoranu, radionice, smještajne kapacitete na dvije etaže, 14 bungalova te sportska i dječja igrališta.

Otvoren 25. međunarodni sajam GAST 2020. Splitski turizam dosegnuo posebnu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu Jubilarni Gastrosajam: “U 25 godina Split i GAST zajedno su izrasli u šampione hrvatskog turizma“

Unapređenje turizma

Tijekom provedbe održat će se brojne aktivnosti i edukacije, za što će se nabaviti raznovrsna vrijedna oprema. U Orahovici su ponosni na dosad odrađen posao na ovom projektu koji je vrlo zahtjevan, a posebno na činjenicu da će se europskim sredstvima financirati potencijali bogate prirodne baštine u papučkom parku. Zbog posebnosti lokacije nije bilo jednostavno ishoditi sve potrebne dozvole i odobrenja nadležnih tijela. U Gradu drže da će projekt imati golem utjecaj na unapređenje turizma Orahovice i cijele Virovitičko-podravske županije te uvelike pridonijeti razvoju gospodarskih aktivnosti.