Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
VELIKI RADOVI

Uređuje se plaža i magistralni cjevovod na plaži Kadin

Foto: Grad Mali Lošinj
Vrijednost radova iznosi 6 milijuna kuna bez PDV-a i odvijat će se u dvije faze, a planirani završetak radova je 15. ožujka 2020. godine

Na plaži Kadin u Malom Lošinju, u tijeku su veliki radovi; dio se odnosi na uređenje plaže, a dio na rekonstrukciju magistralnog cjevovoda.

Mali Lošinj projekt aglomeracije Poboljšanje standarda vodnih usluga na Lošinju

Naime, postojeći magistralni transportni čelični cjevovod, kojim se od vodocrpilišta na Vranskom jezeru dovodi pitka voda do Malog Lošinja, dotrajao je uz stalne kvarove i propuštanja, naročito dionica u blizini morske vode. Riječ je o cjevovodu koji je sagrađen 1978. godine. Zbog toga je planirana rekonstrukcija magistralnog transportnog cjevovoda Vrana – Mali Lošinj na dionici Privlaka – Zagazinjine u ukupnoj dužini od 1277 metara.

Vrijednost radova iznosi 6 milijuna kuna bez PDV-a i odvijat će se u dvije faze, a planirani završetak radova je 15. ožujka 2020. godine. Vezano uz plažu Kadin trenutačno se izvode radovi, započeti prije turističke sezone na sjevernom dijelu gdje se uređuje sunčalište.

Mali Lošinj Energetska tranzicija cresko - lošinjskog arhipelaga S 2600 sunčanih sati Lošinj je idealan za gradnju svoje fotonaponske elektrane

Čeka se dovršetak prve faze radova na magistralnom cjevovodu, a nakon toga nastavljaju se radovi i to na produženju staze, uređenju nogostupa i dodatnih sunčališta, ulazima u more te postavljanju sanitarnih čvorova i tuševa.

Radovi su vrijedni dva milijuna kuna, a Grad je osigurao 550 tisuća kuna od Ministarstva turizma.