Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
s razvojem se ne staje

Uređuje se trg ispred crkve i grade nove pješačke staze

Foto: Grad Sveta Nedelja
Uredit će se velike parkovne površine predviđene za šetače, sagradit će se i urediti jezero, uredit će se gornji trg te sagraditi donji, a između njih nalazit će se spojne staze

Nakon obnove matične Osnovne škole Sveta Nedelja, u gradu se nastavlja uređivati centar. Krajem prošle godine, naime, raspisan je natječaj za uređenje prostora ispred crkve Presvetog Trojstva i livade u njezinu podnožju. Idejni i glavni projekt izradio je Arhitektonski fakultet u Zagrebu, a radove izvodi Obrt Vrančić d.o.o. Ugovorena vrijednost radova iznosi 3,9 milijuna kuna bez PDV-a.

Vrijednost oko 9,7 milijuna kuna Gradi se novi vrtić pored OŠ Vladimira Deščaka

Radovi u gradskom centru obuhvaćaju uređenje trga ispred crkve, izvedbu novih pješačkih staza između crkve i župnog dvora i uređenje novog trga podno brijega na kojem se nalazi crkva. Uredit će se i velike parkovne površine predviđene za šetače, sagradit će se i urediti jezero, uredit će se gornji trg te sagraditi donji, a između njih nalazit će se spojne staze. Osim toga, predviđeno je i hortikulturno uređenje u skladu sa zahtjevima konzervatora, izvedba cjelokupne nove parkovne rasvjete te gradnja parkirališnih mjesta.

Slatina Groblje dobilo novo ozvučenje, grade se i staze

– Svi radovi izvest će se uz poštivanje povijesnih obilježja i konzervatorskih smjernica. Cilj ovog projekta je pretvoriti više tisuća četvornih metara u uređeno centralno šetalište i središnje mjesto za održavanje manifestacija. Sam projekt bit će sigurno na ponos svim stanovnicima grada. S razvojem ne stajemo. Uz daljnje uređenje centra, uskoro počinjemo i uređenje buduće knjižnice – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.