Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
MINISTRICA NATAŠA TRAMIŠAK U ILOKU

Uručeni vrijedni ugovori

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
– Vrijednost rekonstrukcije Doma je iznosila milijun eura. Cilj je bio dodatno modernizirati ovaj Dom, ponuditi nove usluge i dodatno educirati zaposlene – rekla je ministrica Tramišak, napominjući kako Dom u Iloku skrbi za 190 korisnika

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe u Iloku Dariji Nikolić ugovor za sufinanciranje provedbe EU projekta rekonstrukcije i obnove palijativnog odjela Doma. Projekt je realiziran u razdoblju od 2014. do 2020. godine iz Interreg IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija.

– Vrijednost projekta iznosila je milijun eura. Cilj je bio dodatno modernizirati ovaj Dom, ponuditi nove usluge i dodatno educirati zaposlene – rekla je Tramišak, napominjući kako Dom u Iloku skrbi za 190 korisnika.

Ravnateljica Doma Darija Nikolić pojasnila je kako je provedenim projektom u Domu povećan smještajni dio za palijativnu skrb koji sada može primiti deset palijativnih bolesnika. Kroz projekt su rekonstruirali odjel, ugradili dizalo, opremili sve sobe medicinskim i drugim  pomagalima, ali i nabavili uređaje za fizikalnu terapiju kao i električno vozilo.

Nakon uručenja ugovora Tramišak je obišla povijesnu jezgru grada Iloka i Poljoprivrednu zadrugu TRS te se upoznala s radovima na projektima koji su financirani kako iz proračunskih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije tako i iz fondova EU.

Uručila je i dva ugovora vezanih za gospodarenje otpadom i reciklažno dvorište te za sanaciju odlagališta otpada.

Zahvalnost ministrici na dosadašnjoj podršci projektima iz Županije izrekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekavši kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU već do sada realiziralo velik broj značajnih projekata na području županije.

– Zahvalni smo na svakoj pomoći i nadamo se kako će ministarstvo i ubuduće prepoznati projekte iz naše županije, a kojih imamo u pripremi itekako velik broj i koji bi trebali provedbom doprinijeti jačem  razvoju Vukovarsko-srijemske županije – rekao je župan Dekanić.