Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U tri naselja ukupno 166 kuća

Useljeni novi stanari u županijsko naselje 'Petrinia'

Petrinia
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL 11.04.2024., Petrinja - Dodijela kljuceva korisnicima novog Zupanijskog naselja "Petrinia". Zupanijsko naselje "Petrinia" nalazi se na dvije lokacije u gradu Petrinji, a u sklopu naselja nalazi se ukupno 57 stambenih jedinica. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Župan Ivan Celjak uručio je ključeve korisnicima županijskog naselja "Petrinia", koje se nalazi na dvije lokacije u gradu Petrinji, a u sklopu naselja nalazi se ukupno 57 stambenih jedinica.

– Danas smo uselili pedeset i troje naših sugrađana u Ulici Ive Maline. Na ovoj lokaciji smo izgradili 41 kuću. Stanari su vrlo zadovoljni svojim privremenim smještajem. Vjerujemo da će ovo zaista biti privremeni smještaj, da će njihovi domovi biti obnovljeni što prije i da će se vratiti u svoje domove – rekao je sisačko-moslavački župan Celjak pri podjeli ključeva.

Vrijednost radova izgradnje županijskog naselja "Petrinia" iznosila je oko šest milijuna eura.

Sisačko-moslavačka županija dobila je prošle godine u veljači zakonsku mogućnost da gradi ovakve kuće i od tada su izgradili 166 kuća u Glini, Petrinji i Sisku. Naselja "Banovi dvori" u Glini i "Petrinia" u Petrinji su useljena.

– U Sisku su sve kuće pod krovom, potrebno je još dovršiti pristupnu cestu i dio kanalizacijskog sustava, čime će biti dovršen i taj projekt. Nakon prestanka ove potrebe za smještajem osoba čiji su domovi oštećeni u potresu naselja će ući u sastav domova za starije – rekao je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija izradila je projektnu dokumentaciju za izgradnju ovakvih umirovljeničkih naselja u Kutini i Popovači s 25 kuća u svakom od njih.

– Ono što imamo u naseljima u Sisku, Glini i Petrinji napravit ćemo i u Kutini i Popovači – zaključio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. 

storyeditor/2024-04-12/smz_b_slager_cesta_lekenik.jpg Potpisani ugovori sa Županijskom upravom za ceste Nastavak rekonstrukcije cesta u Lekeniku i Kutini storyeditor/2024-04-15/PXL_150424_113121160.jpg U Učeničkom domu već od ove jeseni bit će smješteno 49 učenika Sisačko-moslavačka županija gradi obrazovno-sportski centar u Lađarskoj ulici Uređuje se novi centar zbivanja u kulturi u Sisku Županija obnavlja reprezentativni objekt Uređuje se novi centar zbivanja u kulturi u Sisku