Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
Sastanak u Virovitici

Uskoro modernije, ali i sigurnije ceste

Slavonske ceste
1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na sastanku je potpisan i Sporazum o partnerstvu na izradi prometnog Master plana istočne Hrvatske s pripadajućom strateškom procjenom utjecaja na okoliš (SPUO), a njegova ukupna vrijednost je 6,718.000 kuna

Na inicijativu virovitičko-podravskog župana Igora Androvića održan je koordinacijski sastanak predstavnika svih pet slavonskih županija (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska) na kojem su uz zamjenike župana, predstavnike razvojnih agencija, županijske pročelnike, govorilo o trenutačnim i budućim projektima na području pet slavonskih županija, prenijeli su iz Hrvatske zajednice županija.

Blogeri u Đakovu Blogeri, influenceri i ruski novinari obišli Slavoniju Milijuni preporuka za posjet Đakovu i Boroviku obići će svijet

Između ostalog, potpisan je i Sporazum o partnerstvu na izradi prometnog Master plana istočne Hrvatske s pripadajućom strateškom procjenom utjecaja na okoliš (SPUO). 

Izrada Master plana prometa i SPUO-a glavni su preduvjeti za pokretanje razvojnih projekata u sektoru prometa, a on će u potpunosti biti usklađen s osnovnim nacionalnim dokumentom odnosno Strategijom prometnog razvoja RH do 2030. godine. Navedeni dokumenti omogućit će razvoj i modernizaciju prometne infrastrukture, izgradnju potrebnih prometnih čvorišta, modernizaciju sustava javnog prijevoza, povećanje sigurnosti prometa, poboljšanje održivosti prometnog sustava, povezivanje s drugim regijama i poboljšanje okolišno prihvatljivih prijevoznih sredstava, a sve uz financiranje EU sredstvima.

hrana Turizam u Slavoniji Danci uživali u slavonskim jelima, jahali, pecali....

Izrada prometnog Master plana s pripadajućom SPUO sufinancirat će se kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. (OPKK) s intenzitetom potpore od 85 %. Ukupna vrijednost projekta je 6,718.000 kuna od čega bespovratna sredstva iz OPKK iznose 5,710.300 kuna, a preostalih 1,007.700 kuna osigurat će partneri odnosno pet slavonskih županija.

Asfaltiranje ceste Projekt od 19,3 milijuna kuna Turisti će već ove zime asfaltom puno brže stizati do Jankovca