Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SIGURNIJE ZA UČENIKE

Uskoro novo sportsko igralište u Topuskom

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Novo igralište stajat će 1,4 milijuna kuna

Do kraja siječnja iduće godine planiran je završetak gradnje sportskog igrališta u sklopu Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Topuskom, a koji će koristiti i učenici Srednje škole Topusko te mještani. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,400.174,06 kuna. U prvoj fazi gradi se košarkaško, odbojkaško i rukometno igralište, a u drugoj fazi zaletišta za skok u dalj i vježbališta.

Ljekarna u Cesarčevoj ulici druga je obnovljena u dvije godine ŽUPANIJA ULAŽE U SVOJU IMOVINU Za moderniju ljekarnu u Sisku 700.000 kuna

– Milijun kuna osigurava Županija, a 400.000 kuna je iz Ministarstva regionalnog i fondova Europske unije. Za sigurnost djece je ovo igralište bitno, ali i za cijelo mjesto. U protekle dvije godine su po pitanju školstva u Topusko uložena velika sredstva: gotovo 4 milijuna kuna na energetsku obnovu osnovne škole i više od 6,5 milijuna kuna u srednju školu – rekao je župan Ivo Žinić.

U protekle dvije godine u Topusko su uložena velika sredstva: blizu 4 milijuna kuna na energetsku obnovu osnovne škole i više od 6,5 milijuna kuna u srednju školu.

Župan Ivo Žinić održao javnu prezentaciju proračuna za 2021. U županijskoj blagajni oko 1,3 milijarde kuna, 50 milijuna više nego ove godine

Načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić zahvalio je Županiji. – Kada smo nedavno na radnom sastanku upozorili da djeca osnovne i srednje škole, da bi došli do vanjskog igrališta koje je u neriješenom vlasništvu, moraju prijeći i županijsku i općinsku prometnicu, župan je promptno reagirao. Rezultat je izgradnja ovog igrališta za sigurnost naše djece. Tu smo jako zahvalni, u ime prije svega djece i roditelja naše općine. Općina će se naravno uključiti u ovaj projekt, bilo u prvoj, bilo u drugoj fazi, kako financijski tako i na druge načine – istaknuo je načelnik.