Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ŽUPANIJA ULAŽE U SVOJU IMOVINU

Za moderniju ljekarnu u Sisku 700.000 kuna

Ljekarna u Cesarčevoj ulici druga je obnovljena u dvije godine
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Darko Srbljanin, ravnatelj Gradskih ljekarni Sisak, istaknuo je da, što se tiče opskrbljenosti lijekovima, za sada nemaju nikakvih problema, svi su lijekovi dostupni i u asortimanu.

U sisačkoj ulici Augusta Cesarca otvorena je novouređena ljekarna Gradskih ljekarni Sisak, koje su u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije. Novouređeni prostor posjetio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Realiziran projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite U domove zdravlja uloženo 27 milijuna kuna

– To je druga ljekarna koju smo obnovili u posljednje dvije godine, prošle godine to je bila ona u Rimskoj ulici, a u Sisku ih imamo ukupno pet, te izvan Siska u Hrvatskoj Dubici, Sunji, Lekeniku i Jasenovcu. U njima su zaposlene 34 osobe s visokom stručnom spremom. Ovim novim prostorom djelatnice će dobiti mogućnost kvalitetnijeg djelovanja – rekao je župan Ivo Žinić tijekom obilaska novouređene ljekarne.

Jednomjesečni radovi obuhvatili su instalacije, obnovu podova i stropova, a nabavljen je i moderan namještaj.

– Pripremili smo se i za ovu novu situaciju te će korisnici moći doći i nabaviti lijekove na posebnom vanjskom šalteru. U ovu ljekarnu uloženo je ukupno 700 tisuća kuna, a prošle godine u ljekarnu u Rimskoj ulici 500 tisuća kuna, ali ove godine uloženo je i 200 tisuća za nabavu opreme za serijalizaciju određenih lijekova te ćemo tako nastaviti dobro poslovanje svih ljekarni čiji je ukupni promet na godišnjoj razini 45 milijuna kuna. Također, prošle godine imali smo ostatak dobiti koju upravo ulažemo u modernizaciju ovih ljekarni – dodao je župan.

Stjepan Kožić GLAVNA PORUKA SASTANKA ŽUPANA I GRADONAČELNIKA IVANIĆ-GRADA: Grad ne ostaje bez labosa

Darko Srbljanin, ravnatelj Gradskih ljekarni Sisak, istaknuo je da, što se tiče opskrbljenosti lijekovima, za sada nemaju nikakvih problema, svi su lijekovi dostupni i u asortimanu.