Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Kraj radova u svibnju 2020.

Uskoro obnova bolnice vrijedna 20 milijuna kuna

Foto: pszupanija.hr
U realizaciji je i projekt Doma umirovljenika u Požegi vrijedan oko 10 milijuna kuna

U Općoj županijskoj bolnici u Požegi održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Opće županijske bolnice Požega”, uz potpisivanje ugovora za energetsku obnovu svih šest bolničkih zgrada s izvođačem radova te projektantskog i stručnog nadzora. Vrijednost projekta je 20 milijuna kuna, a rok završetka je svibanj 2020. godine.

– Na području naše županije vrlo smo aktivni upravo na projektima energetske obnove. Na objektima kojima upravljaju ustanove, a kojima je osnivač Županija do danas provodimo projekte u različitim fazama provedbe u vrijednosti od oko 100 milijuna kuna. Ovo je najveći projekt te vrste, a vjerujem da ćemo ga vrlo uspješno provesti. Odobren je i projekt u pakračkoj bolnici čija je vrijednost oko 13 milijuna kuna, a potpisivanje tih ugovora očekuje se ove jeseni. U realizaciji je i projekt Doma umirovljenika u Požegi vrijedan oko 10 milijuna kuna, a imamo i druge projekte s bolnicom tako da ovdje očekujemo jedno veliko gradilište – rekla je ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Županije Senka Horvat. 

Ni sedam mjeseci nakon požara obitelj Korman ponovno ima dom ‘Sad imamo svoju kuću i svatko svoju sobu, opet možemo kovati planove i nadati se boljem’