Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
KANALIZACIJA BRESTAČA-NOVA SUBOCKA

Uskoro odvodnja i pročistač za 2000 stanovnika

Foto: Grad Novska
Radovi su započeti još 2007. godine pa prekinuti, no od 2017. odvijaju se bez prekida i uskoro su gotovi

Završetkom radova na kanalizaciji i sustavu odvodnje otpadnih voda od naselja Brestače do Nove Subocke, počela je i završna faza poslova na uređaju za pročišćavanje.

USKORO RADOVI Kreće rekonstrukcija ulica Ravnice i Zvonimirove

U tijeku su strojarski radovi na dva biorotora u Novoj Subockoj. Montaža svih uređaja, prema riječima Maria Filipovića, direktora novljanskog “Vodovoda”, završila bi se sredinom ove godine, kada bi pročistač bio pušten u pogon te bi započelo priključivanje na kanalizaciju za oko 2000 stanovnika koji žive u ova dva naselja.

Nakon dobrog početka radova prije desetak godina, nekoliko godina su poslovi bili u mirovanju, a zadnjih godina su nastavljeni i kanalizacija se sada napokon nalazi pred stavljanje u funkciju.

– Gradnja ove važne infrastrukture, kanalizacijske odvodnje Brestača – Nova Subocka, napokon se približava kraju. Ovim projektom Grad Novska diže standarde u gospodarenju otpadnih voda i podižemo kvalitetu zaštite okoliša – rekao je gradonačelnik Marin Piletić.

na red za asfaltiranje dolaze i Nova Cesta te Dolenska Tratinska u Lukavcu dobiva nogostup, a počela i rekonstrukcija Odranske ulice

Direktor Filipović, koji je sa suradnicima i gradonačelnikom Piletićem obišao gradilišta pogona pročistača, istaknuo je kako riječ o više od 23 kilometra sagrađene kanalizacije, u što je uloženo oko 14 milijuna kuna, u omjeru sufinanciranja Hrvatske vode 80 posto, a ostatak Grad Novska..

– Sam uređaj za pročišćavanje otpadnih voda vrijedi pet milijuna kuna – rekao je direktor Vodovoda Novska.

Pristupna cesta od raskrižja sa županijskom cestom prema pročistaču za sada je nasuta kamenom tucanikom, ali će se, istaknuto je, stavljanjem uređaja u funkciju ona i asfaltirati.