Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
mještani oduševljeni

Uskoro počinje gradnja mosta koja se čekala godinama!

1/4
Foto: Snježana Bičak
Ovaj se kraj snažno gospodarski razvija i stoga je više nego neophodna gradnja novog mosta kako bi tvrtke mogle prometovati kamionima – kazao je Oleg Butković

Dva mjeseca nakon pet milijuna kuna vrijedne obnove starog mosta na Kupi u Gornjem Pokupju, na razmeđu gradova Karlovac i Ozalj, trebala bi početi gradnja novog mosta što mještani obje strane rijeke čekaju već sedam godina i za čiju je gradnju Karlovačka županija još 2012. izdala prvu lokacijsku dozvolu.

Karlovac u 2019. godini bilježi izvrsne turističke rezultate Samo u vrijeme Adventa u Karlovcu je bilo čak 63 posto više noćenja

Izmjene projekta zbog usklađivanja sa sustavom zaštite od poplava, te otkup zemlja, odužili su projekt, Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta najavio realizaciju projekta sredinom prosinca kada je, nakon nepuna tri mjeseca radova, saniran postojeći most na Kupi i pušten u promet. Već tada su Hrvatske ceste na javnom natječaju dobile ponudu samo austrijske tvrtke Strabag s kojom je i sklopljen ugovor o gradnji novog mosta vrijednog 53 milijuna kuna, a gradnja bi mogla početi krajem veljače.

Foto: Snježana Bičak

- Postojeći most širinom i nosivošću ne odgovara rangu državne ceste, stoga gradimo novi most oko 250 metara nizvodno od postojećeg koji će nakon izgradnje novog,  koja će trajati dvije godine, biti pješačko – biciklistički most. Na novom mostu neće biti ograničenja prometa, most će biti dug 176 metara, a s pristupnim cestama dužina projekta iznosi 651 metara. Novi će most biti poprečno položen na rijeku – pojasnio je Josip Škorić u prosincu. 

Ugovor s izvođačem je sklopljen na iznos od 60 milijuna kuna, što je nešto skuplje od procijenjenih 53 milijuna kuna. No, Hrvatske ceste osigurale su dodatna sredstva.

Potpisan ugovor Gradnja mosta u Gornjem Miholjcu

Ovaj se kraj snažno gospodarski razvija i stoga je više nego neophodna gradnja novog mosta kako bi tvrtke mogle prometovati kamionima – kazao je Oleg Butković, ministar prometa na lokaciji.