Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Labin

Uskoro počinje obnova rudarskog tornja

Labin
Foto: ilustracija
Nabava koju je raspisao Grad Labin procijenjene je vrijednosti 1,9 milijuna kuna plus PDV te je rok za dostavu ponuda 11. veljače 2019. godine

U elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske objavljena je obavijest o nadmetanju za izvođenje radova na čeličnim konstrukcijama statičke sanacije rudarskog tornja – Šohta. Nabava koju je raspisao Grad Labin procijenjene je vrijednosti 1,9 milijuna kuna plus PDV te je rok za dostavu ponuda 11. veljače 2019. godine. Početak izvođenja radova planira se odmah po sklapanju Ugovora o javnoj nabavi.

Rok izvođenja radova je 31. prosinca 2019. godine. Tehničke specifikacije po pojedinoj vrsti radova navedene su u troškovniku i u glavnom projektu kojeg je izradila tvrtka STUDIO ARHING d.o.o. Zagreb.

Da podsjetimo, projektom MINE TOUR  Gradu Labinu odobreno je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu šohta. U okviru projekta zamijenit će se osnovna nosiva konstrukcija Šohta, zamijeniti sva metalna gazišta i postojeća galerija oko tornja. Provest će se također antikorozijska zaštita cijelog tornja.

Projekt MINE TOUR, čiji je nositelj Grad Labin, bavi se izazovom neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine, i to prirodnog spomenika rudnika Sitarjevec u Litiji te labinskog Šohta. Partneri su Občina Litija, Razvojni center Srca Slovenije, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Turistička zajednica Istarske županije, Labin Art Express XXI i Turistična zveza Slovenije. 

veliki uspjeh Svjetska bronca i zlato stižu u Labin