Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Nova gradilišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Uskoro rekonstrukcija ceste Trnovica-Čepikuće, a počinje i gradnja CGO Lučino razdolje

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan rekao je da je riječ o cesti duljine oko 3,2 kilometra, a financiranje je osigurano iz redovnih izvora prihoda ŽUC-a

Ugovor o rekonstrukciji ceste Trnovica – Čepikuće vrijedan gotovo devet milijuna kuna potpisali su nedavno u palači Ranjina u Dubrovniku ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile. Potpisivanju ovog dokumenta, kojim se osigurava realizacija prvih terenskih radova vezanih uz projekt Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, nazočili su i župan Nikola Dobroslavić te zamjenik Joško Cebalo.

Izglasan proračun Dubrovačko-neretvanske županije težak gotovo milijardu kuna Skupština odredila i visinu turističkih pristojbi za 2021. godinu

- Riječ je o cesti u nadležnosti ŽUC-a koja će sada postati dvotračna. Dobit ćemo bolji pristup Trnovici, ali ona je značajna i zbog CGO-a Lučino razdolje. Ova cesta nije dio projekta Centra za gospodarenje otpadom, ali omogućuje bolji i jednostavniji pristup kamionima. Uz ovo u tijeku je i natječaj koji su oglasile HC za cestu od Čepikuća do Lisačkih rudina koja je također u funkciji i žitelja tih naselja, ali i Centra. Njezinom gradnjom ćemo izbjeći prolazak kroz naselje Lisac - rekao je uvodno župan Dobroslavić te napomenuo da je općina Dubrovačko primorje u suradnji s Vodovodom raspisala natječaj za projektiranje vodoopskrbe cijelog tog područja.

Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan rekao je da je riječ o cesti duljine oko 3,2 kilometra, a financiranje je osigurano iz redovnih izvora prihoda ŽUC-a. Također, osim tog iznosa ŽUC je otkupio i zemljište vrijednosti 1,6 milijuna kuna.

Iskorak u zaštiti od mogućih onečišćenja na moru Podijeljeno 1000 m brana za sprečavanje onečišćenja od nafte

Direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile istaknuo je kako će ispoštovati rok izvođenja od 12 mjeseci maksimalno poštujući kvalitetu života tamošnjeg stanovništva.