Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Pag

Uspješan partnerski sastanak u Mađarskoj

U Pagu su zadovoljni posjetom Mađarskoj
1/4
Foto: Grad Pag
U siječnju 2019. Grad Pag bi u Budimpešti za sva veleposlanstva u Mađarskoj trebao održati prezentaciju paške čipke, ali i svoje gastronomske ponude uz neizostavnu pašku janjetinu i paški sir

Delegacija Grada Paga koju su činili gradonačelnik Ante Fabijanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Domagoj Vičević i vijećnik Ante Čemeljić prisustvovali su svečanoj sjednici Gradskog vijeća prijateljskog Grada Kozarmisleny u Mađarskoj. Predstavnici Grada Paga odazvali su se i pozivu gradonačelnika prijateljskog Grada Szigetwara te su sudjelovali u programu obilježavanja Dana Zrinskih.

Uz protokolarni dio, delegacija je sudjelovala i na partnerskom sastanku u Szigetwaru na kojemu su sudjelovali župan Baranjske pokrajine Zoltan Mađaras sa svojim suradnicima, ambasador Republike Hrvatske u Mađarskoj Mladen Andrlić sa svojim suradnicima, konzul Republike Hrvatske u Pečuhu Drago Horvat, direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj Ivana Herceg sa svojim suradnicima, te delegacija Grada Čakovca.

Između ostalog, na sastanku je inicirana prezentacija Grada Paga u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Budimpešti za sve predstavnike stranih veleposlanstava u Mađarskoj koja bi se trebala održati u siječnju 2019. godine, a bit će povezana s obilježavanjem 27 godina priznanja neovisnosti Republike Hrvatske 15. siječnja. Osim prezentacije paške čipke, Grad Pag bi prezentirao svoju gastronomsku ponudu uz neizostavnu pašku janjetinu i paški sir.

Održan je peti Festival starih zanata u Pagu Pag Održan festival starih zanata