Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Učenje programiranja

Uspješan županijski projekt EDIT nastavlja se i ove godine

Programiranje
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Kako je lani obećano, od ove se godine u program mogu uključiti i obrazovne ustanove na otocima, a dosad je prijavljeno više od 20 škola

Splitsko-dalmatinska županija i ove godine organizira program EDIT za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola. Učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript), te samostalno izraditi web stranicu i aplikaciju za pametne telefone koristeći programske jezike.

Svečano proslavljen Dan Splitsko-dalmatinske županije Županija obilježila četvrt stoljeća postojanja Boban: Ključ opstanka županija je u decentralizaciji

– Ugodno smo iznenađeni interesom javnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji za ovaj naš program. On je dio cjelovitog programa naše županije, kako demografskog, tako i gospodarskog. Kako smo lani obećali, ove smo godine proširili prijave i na otoke. Prijavljeno je više od 20 škola. Očekujemo više od 1000 prijava, iako će kapacitet biti oko 500 do 600 nove djece. Koristim ovu priliku i zahvaljujem mentorima, FESB-u, Trećoj Gimnaziji i svima koji su se uključili u ovaj hvalevrijedan program – kazao je župan Blaženko Boban.

Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija pozvao je školarce da se uključe i poručio im da nije potrebno predznanje, nego samo interes za učenje programiranja. O pozitivnim iskustvima govorili su i učenici iz lanjske prve generacije projekta EDIT Nino Borović, Ivana Govorušić, Kristina Mustapić i Gordan Milovac, nagrađeni učenici splitske Treće gimnazije. 

Mladen Bartulović Podstrana postaje turistički hit Ruše rekorde brojem gostiju i turističkim objektima