Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Cijena povratne karte 10 kuna

Uvedena kružna brodska linija

Foto: Grad Šibenik
Brod povezuje Mandalinu, šibensku rivu te Martinsku

Pilot-projekt Grada Šibenika koji kružnom brodskom linijom povezuje važne interesne točke u Šibenskom zaljevu: Mandalinu, šibensku rivu kod autobusnog kolodvora i topova te Martinsku, Šibenčani su prigrlili te se pokazao kao odlična nadopuna trenutačnoj turističkoj ponudi grada – ističu iz šibenske gradske uprave.

Šibenik dogovorio jednostavniji prijevoz do aerodroma Direktan autobus prema zračnim lukama u Zadru i Splitu

Grad Šibenik je, kako se navodi, prije tjedan dana započeo s realizacijom pilot-projekta kojem je cilj promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu te predstavljanje brodskog prijevoza kao učinkovite i efikasne dopune drugim oblicima prometovanja gradom.

Novi se projekt nakon prvih tjedan dana pokazao kao pun pogodak te je izazvao brojne pozitivne reakcije sugrađana kod kojih, osim praktičnih prednosti, ova brodska tura ima i dozu emotivne vrijednosti jer ih podsjeća na stara vremena kada im je Martinska bila omiljeno kupalište.

Šibensku znamenitost u prvih desetak dana posjetilo više od 2000 gostiju O Tvrđavi sv. Nikole čut će se u Engleskoj, Austriji, Belgiji, ali i u dalekoj Koreji i Indiji

– Brodska linija vozi šest puta dnevno, od ponedjeljka do nedjelje, sedam dana u tjednu prema utvrđenom rasporedu. Cijena povratne karte iznosi simboličnih 10 kuna, a može se kupiti na brodu. Po završetku pilot-projekta izradit će se izvješće o provedenim aktivnostima na temelju čega će se utvrditi potražnja za ovakvom vrstom prijevoza na području grada, a projekt će se provoditi do 2. rujna 2019. godine – istaknuli su iz šibenske gradske uprave.