Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NOGOMETNI KAMP

Uz 33 dječaka nogomet trenirale i dvije djevojčice

nogometni kamp
Foto: Međimurska županija
U Cirkovljanu održan nogometni kamp za djecu u organizaciji GNK Dinamo i NK Naprijed

U Cirkovljanu u Međimurju održan je nogometni kamp za djecu u organizaciji GNK Dinamo Zagreb i Nogometnog kluba Naprijed iz Cirkovljana. Kamp je prvi put organiziran u donjem Međimurju i izazvao je veliki interes. Pohađalo ga je 35 djece iz sjeverozapadne Hrvatske, a trenirali su ih Luka Smiljanić i Luka Papec. Većinom se radilo o dječacima, no u ovogodišnji kamp uključile su se i dvije djevojčice – devetogodišnja Janja Hižman i desetogodišnja Nela Sačić. Kamp je trajao do 20. srpnja, a najbolji sudionici ostvarili su pravo na probno treniranje u akademiji Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Djecu, trenere i domaćine pozdravio je župan Matija Posavec, koji je i otvorio kamp.

– Ovo nije samo prilika za napredovanje najboljih nego i izvrstan način organiziranja slobodnog vremena za djecu. Međimurje svojom sportskom infrastrukturom odavno privlači sve više sportskih sadržaja te je destinacija na kojoj se pripremaju i najbolji profesionalni sportaši. Želim vam da se dobro zabavite te da s ovog mjesta ponesete nova prijateljstva i lijepe uspomene – rekao je župan Matija Posavec, a uspjeh i zabavu djeci su poželjeli i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Mjesnog odbora Cirkovljan Zlatko Horvat, predsjednik Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, instruktor MNS-a Damir Jurak-Lepen te organizator hvalevrijednog kampa Mario Horvat.

O kako kvalitetnom kampu je riječ, svjedoči uključenost roditelja u cjelodnevni sadržaj uz osiguranu okrjepu za djecu i organizirane izlete diljem Međimurja.

– Da je Međimurje, koje je prvo u Hrvatskoj prošle godine nosilo titulu Europske regije sporta, uistinu poželjna sportska destinacija, dokazuju i aktualne nogometne pripreme u Svetom Martinu na Muri. Tu je stigla momčad saudijskog prvoligaša Al-Ettifaqa, koju trenira Steven Gerrard, nekadašnji kapetan engleske nogometne reprezentacije i nogometna legenda – kažu u županiji. 

GRAĐEVINSKIM ZAHVATOM dobit će se prostor za tri nove učionice, proširit će se kuhinja i sanitarne prostorije, a sve je prijeko potrebno jer raste broj učenika u područnom školskom objektu međimurska županija Ljetni investicijski ciklus u desetak međimurskih škola ŽUPANIJA je u vrhu izgrađenosti prometne infrastrukture i zbog povezanosti ŽUC-a s jedinicama lokalne samouprave Val ulaganja, osim u obrazovanju, zdravstvu, kulturi te turizmu, i u prometnoj infrastrukturi Predstavljeni projekti vrijedni pet milijuna eura VELIKIM ciklusom energetske obnove zgrada u javnom sektoru na energentima je ušteđeno oko 37 milijuna kuna, a nakon prvog ciklusa počinje drugi ciklus ulaganja u zdravstveni sustav Energetska obnova bolnice Završen najveći ciklus ulaganja u zdravstveni sustav