Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Pomoć vjerskim zajednicama

Uz "Osmijeh siromašnima" do pomoći za 40 obitelji

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Osim župe Sv. Antuna Padovanskog, na javni poziv javilo se još osam vjerskih zajednica

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić i župnik bjelovarske župe sv. Antuna Padovanskog Marko Pustišek potpisali su ugovor o financijskoj potpori programima i projektima vjerskih karitativnih zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prve trajne mjere za zadržavanje liječnikai medicinskog osoblja, potpisano novih 12 ugovora Bajs: Izdvojili smo tri milijuna kn, no čini se da ćemo morati još jer interes je velik

Naime, župa sv. Antuna Padovanskog javila se na županijski javni poziv za financiranje programa i projekata vjerskih karitativnih zajednica od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju putem kojeg je osigurano 230 tisuća kuna. Na taj javni poziv župa sv. Antuna Padovanskog prijavila je program „Osmijeh siromašnima“ kojim planira obuhvatiti 40 obitelji tijekom 12 mjeseci dijeleći im pakete hrane vrijedne 100 kuna, a za realizaciju kojeg će Bjelovarsko-bilogorska županija dodijeliti sredstva u iznosu od 34.500 kuna.

– Mogu samo reći jedno veliko hvala što ste prepoznali nas kao župnu zajednicu, odnosno Caritas sv. Antuna kao organizaciju koja već godinama djeluje u čitavoj županiji, a i šire. Osobito se to odnosi na pomoć u nabavi namirnica koje su itekako potrebne ljudima, nezaposlenima te starijim osobama koje su same kod kuće, često zatvorene u kuću i prikovane uz krevet – rekao je župnik Pustišek.

Županija osigurala 10 mil. kuna Školsko-sportska dvorana u Velikoj Pisanici stoji nedovršena od 2010. godine, no to će se promijeniti Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem Općina daje u zakup ili na prodaju 431,59 hektara zemlje

Osim župe Sv. Antuna Padovanskog, na javni poziv javilo se još osam vjerskih zajednica. Inače, samo prošle godine Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je 900 tisuća kuna za rad udruga u kulturi te 700 tisuća kuna koji su išli prema javnom pozivu Upravnog odjela za zdravstvo što dovodi do iznosa od 1,6 milijuna kuna, najvećeg u povijesti županije za potpore udrugama.

Ono što veseli jest aktivnost i uključenost naših sugrađana kroz udruge u nizu događanja koja oplemenjuju ukupnost naše sredine. Stoga Bjelovarsko-bilogorska županija podupire njihov rad i pomaže im da realiziraju planirane projekte i programe, a financijska sredstva koja za to izdvaja u tome im uvelike pomažu, poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije. 

POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA Uz pomoć županijske kreditne linije lakše u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, šećerne repe...