Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Aglomeracija Šibenik

'Uz ovaj ćemo projekt imati čišće more i manje septičkih jama'

U prvoj fazi radova bit će izgrađeno 14,5 km kanalizacijske mreže te rekonstruirano 8 km vodovodne mreže
1/3
Foto: Grad Šibenik
Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca

Gradonačelnik Željko Burić u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Frane Malenice obišao je radove na izgradnji kanalizacijskog sustava na dijelu Brodarice i Podsolarskog u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik.

- Ovo je najznačajniji projekt u razvoju javne vodoopskrbe i odvodnje grada Šibenika u posljednjih desetak godina u sklopu kojeg će se u iduće tri godine 98 posto korisnika u gradu Šibeniku spojiti na sustav odvodnje i pročišćavanja. Osim što ćemo stanovnicima poboljšati uvjete života i komunalne opremljenosti, ovaj projekt podrazumijeva čisto more i smanjenje broja septičkih jama kao važan preduvjet daljnjem turističkom razvoju našeg grad - kazao je gradonačelnik prilikom obilaska radova.

Svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine Adaptacija 'Stara pošta' novi dom za spasioce

Izvođač radova na navedenoj lokaciji je Vodoinstalacija d.o.o. iz  Zadra, a u prvoj fazi radova bit će izgrađeno 14,5 kilometara kanalizacijske mreže te rekonstruirano 8 km vodovodne mreže. Zbog izvođenja radova do 30. lipnja 2019. godine na snazi će biti privremena regulacija prometa na području naselja Podsolarsko i Brodarica. Sve označene prometnice bit će zatvorene za javni promet, a preporučuje se koristiti alternativne pravce sukladno uspostavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

Direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Frane Malenica pozvao je građane na strpljenje prilikom izvođenja ovih zahtjevnih radova te najavio skoro otvaranje radova na lokacijama Krapanj, Zablaće, u donjem dijelu Brodarice te u samom gradu Šibeniku.

Foto: Grad Šibenik

Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, a 125 milijuna kuna je tzv. nacionalna komponenta koju čine Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Grad Šibenik te Vodovod i odvodnja d.o.o.. Projekt obuhvaća izgradnju i dogradnju kanalizacijske i vodovodne mreže grada Šibenika kao i izgradnju kompletne kanalizacijske mreže i rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljima Jadrtovac, Podsolarsko, Zablaće, Brodarica i Krapanj.

Gradit će se više od 50 kilometara mreže odvodnje te rekonstruirati 35 kilometara mreže vodoopskrbe u šest naselja, što će dodatno unaprijediti komunalnu infrastrukturu grada Šibenika.

Foto: Grad Šibenik

Projekt kojim se uređuje centralni gradski trg i rješava problem manjka parkirnih mjesta U tri mjeseca iskopano čak 8 metara za garažu ispod Poljane projekt za daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti Milijun eura za infrastrukturu i okoliš na Poduzetničkoj zoni Podi