Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Usavršavanje medicinskog kadra

Uz potporu Županije nastavljaju školovanje

Foto: Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija osigurava 3 stipendije, u ukupnom iznosu od 50.000 kn godišnje

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije omogućio je zaposlenim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima nastavak stručnog obrazovanja radi stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija te uvjeta za cjeloživotno učenje kojim se otvara mogućnost nastavka obrazovanja u području zdravstva. Dvadeset djelatnika dobilo je stipendije te će se uz posao školovati kao izvanredni studenti.

Župan Anušić posjetio Suboticu Županija pomaže Hrvatima u Vojvodini s 220.000 kn

– Željeli smo povećati kompetencije naših djelatnika jer u vrijeme nedostatka zdravstvenih djelatnika na tržištu, iako mi nemamo taj problem, željeli smo ga prevenirati i omogućiti našim djelatnicima usavršavanje u njihovu poslu – rekla je Silvana Sabo, ravnateljica Zavoda.

Studij traje tri akademske godine nakon čega polaznici stječu stručni naziv sveučilišni prvostupnik i prvostupnica sestrinstva.

HBOR "omekšao" uvjete kredita Za mlade poduzetnike, žene i početnike krediti od 200.000 do dva milijuna kuna

Stipendije osiguravaju Osječko-baranjska županija za pet polaznika, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek za pet polaznika i Zavod za hitnu medicinu za deset ostalih polaznika.

– Ulaganje u kompetencije i ulaganje u izvrsnost nešto je što će Osječko-baranjska županija uvijek podupirati. Želimo podići svaku razinu društva i društvo generalno učiniti boljim, a novac koji utrošimo u znanje najbolje je utrošen jer je na dobrobit i polaznika, ali i šire zajednice – rekao je Goran Ivanović, zamjenik župana. Godišnje će za pet stipendija Županija izdvojiti 50.000 kuna, odnosno tijekom iduće tri akademske godine 150.000 kuna.

velik interes za projekt Već 14 građana "uhvatilo" subvenciju Županije od jedan posto kamate za stan